Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
okt03

Ha Popeye-alkart és Zilplató-hátat szeretnél – Hol mássz falat?

 egyéb sport Nincs hozzászólás

A falmászás a sziklamászás teremben űzhető változata, amely mára önálló sportággá nőtte ki magát, és népszerűsége meredeken ível felfelé. A mászás amellett, hogy gyönyörű szálkás testet eredményez, segít legyőzni saját korlátainkat, önbizalmat ad, ösztönöz a gyors helyzetfelismerésre, a kreativitásra, és fokozza a problémamegoldó készséget. Megjött a kedved? Megmutatjuk, hol mászhatsz falat és boulderezhetsz.

A falmászás egyre népszerűbb szabadidősport, egyre-másra nyílnak a termek, ahol az időjárás szeszélyességét megkerülve, változatlan klímában és körülmények között lehet mászni, bármikor. Növekvő népszerűsége érhető, hiszen amellett, hogy remek szórakozás fiatalnak és idősebbnek egyaránt, a test minden izmát szinte egyszerre mozgatja meg és erősíti, fejleszti a koordinációs képességet, növeli az állóképességet, javítja a testtartást, kiváló lehetőség a fizikai és mentális teljesítőképesség korlátainak megismerésére.

És nem csak az uraknak; az úgynevezett fitneszmászás a hölgyeknek is ideális, hiszen testük arányosan tud formálódni, egyszerre erősödik a comb, vádli, fenék, vagyis jó társaságban, jól szórakozva lehet haladni a tökéletes, csinos test felé. A falmászás, ezen belül is a köteles felfelé mászás világszerte gerincproblémák gyógyítására is alkalmazott módszer.

Olvasd el a teljes cikket a Player.hu-n!


Címkék: ,


Szólj hozzá Te is!