Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
máj04

Foci vb 2010 – fogynak a németek

 Foci vb 2010 1 hozzászólás

Adler élete legfontosabb tornájáról fog hiányozni

Adler élete legfontosabb tornájáról fog hiányozni

A német labdarúgó-válogatott első számú kapusa, René Adler bordasérülés miatt kénytelen lesz kihagyni a dél-afrikai világbajnokságot. Ennyi a rövid hír nekünk, ám a germánoknak ez jóval több egy egyszerű infónál. Egyrészt nem Adler lesz az egyetlen hiányzójuk, másrészt kapusposzton egyre kisebb a merítési lehetőség.

Tavaly még leginkább Robert Enke számított a Nationalelf kezdőkapusának, ám a depresszióval küzdő játékos sajnos nem volt képes legyűrni a kislánya elvesztése okozta fájdalmat és öngyilkos lett november 10-én. A szomorú és fájdalmas esemény után René Adler lépett elő első számú portássá, ám a Bayer Leverkusen kapusa múlt héten bordasérülést szenvedett. A Hertha elleni bajnokin még ő állt a kapuban egy speciális, erre a célra kifejlesztett különleges védőfelszerelésben, ám a fájdalmai miatt csökkent a koncentrációja. “Orvosilag nézve megoldható lenne a részvétel. De olyan erős fájdalmaim vannak, hogy hosszú távon sem az edzéseken, sem a mérkőzéseken nem tudnék csúcsformában védeni.” – nyilatkozta a 25 éves játékos. Így a műtét és a vb-részvétel lemondása mellett döntött.
Minden bizonnyal Tim Wiese és Manuel Neuer közül fog majd kezdőkapust választani Joachim Löw szövetségi kapitány, ám hogy ki lesz a harmadik jelölt, egyelőre erősen kérdéses.

De nem csak kapusposzton lesz hiányzója Németországnak, a szintén leverkuseni Simon Rolfes sem valószínű, hogy felépül júniusig, pedig ő szintén jó eséllyel pályázott a kezdőtagságra.Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!