Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
jan22

A Rennes a kupában venne revánsot a bajnoki fiaskóért

 foci, francia labdarúgás Nincs hozzászólás

A francia bajnokság (Ligue 1) 9. helyezettje fogadja a 11. helyezettet a Francia Kupában (Coupe de France). Fogadjunk a TippmixPrón!

Decemberben a Rennes 3–1-re kapott ki hazai pályán a Reimstől, ezért minden bizonnyal azon lesz, hogy revánsot vegyen a fiaskóért. A bajnokságban kevés az esély arra, hogy odaérjenek az európai kupaindulást érő helyek valamelyikére, ezért a kupa lehet az egyetlen út a nemzetközi porondra.

Otthon egyszer már elbukott a Rennes:

A piros-feketék október és december között egy nyolcmeccses veretlenségi sorozatot produkáltak a bajnokságban, 6-2-0-s mutatójuk pedig egészen elképesztő. Azóta nagyot fordult a világ, ugyanis képtelenek mérkőzést nyerni: mindössze 3 vereségre és 2 döntetlenre futotta nekik az elmúl másfél hónapban.

Philippe Montanier vezetőedző mindössze egy játékosára nem számíthat, a szenegáli védő, Cheikh M’Bengue az Afrikai Nemzetek Kupáján (ANK) szerepel hazája válogatottjával.

A Reims két vesztes mérkőzéssel a háta mögött vág neki a kupameccsnek. Jean-Luc Vasseur fiai a Saint-Étienne-től hazai pályán kaptak ki 2–1-re, majd a kiesőjelölt Caen otthonában betliztek 4–1-re. Ez a negatív széria egy hárommeccses győzelmisorozatot zárt le.

A vendégek helyzetét nem könnyíti meg, hogy a sérült Diego és Mads Albaek mellett kénytelenek nélkülözni Aissa Mandit, Prince Onianguét, Odair Fortest és Benjamin Moukandjót is, ők ugyanis az ANK-n szerepelnek.

Nehéz megjósolni a meccs végkimenetelét, ugyanis a két csapat elmúlt hat találkozóján három Rennes- és három Reims-győzelem született valamivel több, mint 3-as gólátlaggal. Jelenleg a mérleg nyelve, ha nem is sokkal, de inkább a hazaiak felé billen a reváns és a kevés hiányzó miatt, mi azonban a gólokra szavazunk.

Tippünk tehát:

Rennes–Reims
Gólszám kevesebb, mint 2.5 – TippmixPro: 1.55

Január 22., csütörtök
Francia Kupa
TV: –

Ha még nem fogadtál soha online, olvasd el a TippmixPro – regisztrációtól a fogadásig című írásunkat.
Szólj hozzá Te is!