Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
jan16

Ajax–Groningen és a gólok – mi erre fogadunk!

 foci, holland labdarúgás Nincs hozzászólás

Az rekordbajnok Ajax fogadja hazai pályán a Groningent a holland bajnokság (Eredivisie) 18. fordulójának pénteki játéknapján. Gólesőre számítunk! Nem is féltünk megtenni… kit is, mit is?

Ennél a mérkőzésnél nem az a kérdés, hogy ki nyer: az Ajax otthona nem az a hely, ahova a Groningen győzni jár. A zöld-fehérek utoljára 1994-ben tudták két vállra fektetni ellenfelüket Amszterdamban, azóta pedig mindössze 2 döntetlenre futotta neki a 16 vereség mellett. Eldőlt?

Frank de Boerék másodikak a tabellán (mindössze négy ponttal lemaradva a rivális PSV-től) és kifejezetten jól élnek a hazai pálya előnyével: a 7-1-1-es mutató és a 26-8-as gólkülönbség nem szorul különösebb magyarázatra. Ráadásul legutóbbi öt hazai mérkőzésüket közel 4 lőtt gólos átlaggal hozták.

Ami azt illeti, a Groningen sem panaszkodhat: a zöld-fehérek sorozatban öt bajnokin maradtak veretlenek (1-4-0). Ebben a szezonban még nem kaptak ki otthon, augusztusban éppen  az Ajaxot verték el (1–0), ilyenre legutóbb 2011-ben volt képes a csapat (2–0). Most azonban nem hazai környezetben játszanak, idegenben pedig kevésbé muzsikál a csapat: 2-2-5.

A két klub közös múltja amszterdami fölényt, az elmúlt tíz összecsapás pedig közel háromgólos átlagot mutat. Fix 1-re nem teszünk, inkább bízunk egy gólgazdag mérkőzésben és arra fogadunk.

Tippünk tehát:

Ajax–Groningen
Gólszám több, mint 2.5 – TippmixPro: 1.45

Január 16., péntek
Eredivisie, 18. forduló
TV: –

Ha még nem fogadtál soha online, olvasd el a TippmixPro – regisztrációtól a fogadásig című írásunkat.
Szólj hozzá Te is!