Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
feb05

Ghána 2010 után ismét vagy Egyenlítői-Guinea első alkalommal az ANK-döntőben?

 Afrikai Nemzetek Kupája, foci Nincs hozzászólás

Lassan az Afrikai Nemzetek Kupája (ANK) döntőjéhez érkezünk, azonban még egy meccs hátra van. A házigazda Egyenlítői-Guinea Ghánával néz farkasszemet a torna elődöntőjében. Latolgatunk, tippelünk és a TippmixPrón fogadunk! Nézzük, mire számíthatunk!

Ghána a torna első mérkőzésén 2–1-es vereséget szenvedett Szenegáltól, majd sorban három mérkőzésen is győzelmet aratott: Algériát 1–0-ra, Dél-Afrikát 2–1-re, Guineát pedig 3–0-ra győzte le. A fekete csillagok 2010-ben döntőt játszottak, akkor Egyiptomtól 1–0-ra kikaptak. 2012-ben és 2013-ban az elődöntőben véreztek el, Mali mindkétszer az útjukat állta (2–0, 3–1). Ghánát mindössze a házigazda és 90 perc választja el attól, hogy 2010 után újra a döntőbe jusson és még 90 perc attól, hogy több, mint 30 év után ismét trófeát ünnepelhessen –

1982, az utolsó Afrika-kupa-győzelem.

Egyenlítői-Guinea két döntetlennel kezdte az Afrika-kupát, előbb Kongóval játszott 1–1-et, majd Burkina Fasóval 0–0-át. A továbbjutását az utolsó csoportmérkőzésnek köszönheti, ugyanis Gabon 2–0-s legyőzésével a kvartett második helyén végzett. A piros-fehérek a negyeddöntőben Tunéziát ejtették ki (2–1) köszönhetően az igencsak egyoldalúan fújó játékvezető hathatós segítségének. Korábban Egyenlítői-Guinea soha nem jutott el az Afrika-kupa elődöntőjéig.

Ghána tapasztaltabb, mint ellenfele, a két csapat játékosállománya között pedig minőségi különbség van. A fekete csillagok a 37. helyen állnak a világranglistán, míg Egyenlítői-Guinea a 118. A hazai pálya előnye (és a külső segítség) viszont képes borítani a papírformát. Mi mégis Ghánát hozzuk ki győztesnek!

Tippünk tehát:

Ghána–Egyenlítői-Guinea
H – TippmixPro: 1.65

Ha még nem fogadtál soha online, olvasd el a TippmixPro – regisztrációtól a fogadásig című írásunkat.
Szólj hozzá Te is!