Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
ápr12

BL, avagy a Bíróbakik Ligája – Zsáknyi pénzről döntenek a lesgólok

 foci Nincs hozzászólás

Fantasztikus mérkőzéseket láthattunk a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében, és nem csak remek csapatokat és okos taktikát, hanem szerencsére gólokat is bőséggel. Kár, hogy az emészthetőnél jóval több született szabálytalan körülmények között. Soha nem látott játékvezetői hibahullám. BL – Bődületes Lesgólok.

Előszeretettel csépeljük a magyar focit, azon belül pedig a dicséretet nemigen ismerő, ellenben folyamatosan pellengérre állított játékvezetőket. Valóban kínosan hullámzó a magyar bírói kar teljesítménye, egészen érthetetlen tizenegyeseket fújnak be, vagy épp nem. Furcsa szituációk maradnak megtorlatlanul – hogy messzire ne menjünk, a legutóbbi, vagyis a 22. fordulóban rendezett Diósgyőr–Videoton mérkőzésen Rudolf Gergely majdnem kikönyökölte Kovács István szemét, Álvaro Brachi egyértelműen szándékosan kis híján kirúgta a pályáról Bacsa Patrikot. Mégis Szabó Zsolt spori esetleges Juhász-fojtogatására pörgött rá mindenki. Puhl Sándornak sajnos van dolga bőven a Harmadik Félidőben, és bizony nyilvánosan kell bírálnia a kollégáit. Hogy ez mennyire szerencsés, egy másik cikk témája lehetne… 

Sőt, nemzetközi szinten is okoztak galibát a magyar játékvezetők, a leghangosabb botrány az Ukrajna–Anglia Európa-bajnoki találkozó miatt tört ki, amikor is Vad II István nem látta, hogy a labdát a gólvonalon túlról kaparta ki John Terry. Az már más kérdés, hogy ez az egész nem történt volna meg, ha néhány másodperccel korábban az első asszisztens, Erős Gábor észrevette volna a bő egyméteres ukrán lest. Dupla hiba.

És akkor meg is érkeztünk témánkhoz, a leshelyzethez. A gólvonal-technológiát már sikerült átverni az UEFA-n, a Bajnokok Ligája-szégyen miatt viszont lassan elkezdhetnek agyalni azon is, hogy mégiscsak szükség lenne a lest érzékelő masinára is.

Olvasd el a teljes cikket a Player.hu-n!
Szólj hozzá Te is!