Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
feb16

43 év után csap össze ismét a Preston és a Manchester United – gáláznak vagy beégnek Rooneyék?

 angol labdarúgás, foci Nincs hozzászólás

Egy mérkőzés maradt hátra az angol FA-kupa nyolcaddöntőjéből: a harmadosztályú Preston North End hazai pályán fogadja a Manchester Unitedet. Megnéztük, mi vár ránk.

Louis van Gaal csapata elvileg jogosan bízhat a papírforma-győzelemben, azonban tekintve a vörös ördögök elmúlt teljesítményét – még ha elmúlt 18 meccsükből csak 1-et vesztettek el–, nem szabad félvállról venniük ezt a mérkőzést sem. A kupasorozat aktuális kiírásában láthattuk már néhány PL-csapat és nagyágyú megalázó búcsúját (Chelsea, Manchester City).

A Preston minden sorozatot tekintve 20 mérkőzést játszott otthon a 2014–2015-ös kiírásban, mutatója: 11-7-2. A csapat jelenleg a negyedik az angol harmadosztályban (League One) és a második legjobban védekező együttes.

A Manchester Unitednek nem igazán megy otthonától távol ebben az idényben. Minden sorozatot tekintve 4-8-3-as mutatót tud felmutatni 15 idegenbeli mérkőzésen. A csapat nehezen tud alkalmazkodni Louis van Gaal 3-5-2-es játékrendszeréhez, ezért az utóbbi időben a 4-3-1-2-es formációban lépnek pályára. Ez úgy tűnik, működik, még ha nem is látványos, olykor gyötrelmes Rooneyék játéka. A manchesteriek 6 találkozó óta veretlenek, a 4-2-0-s mutatójuk mellé 12-3-as gólkülönbség párosul.

A két csapat 43 éve, az 1971-1972-es FA-kupa-kiírásban találkozott egymással, akkor 2–0-ás United-győzelem született idegenben. Az MU kiesett az angol Ligakupából és a bajnokságban a harmadik helyen áll, nem valószínű, hogy ledolgozza 12 pontos hátrányt a Chelsea-vel szemben. Az FA-kupa megnyerése utat biztosítana a nemzetközi porondra, ezért ez a sorozat kiemelt fontosságú a manchesteriek számára.

Az osztálykülönbség és a két csapat játékosállománya közötti minőségi differencia egyértelműen a Manchester United győzelmét és továbbjutását ígéri. Mi abban bízunk, hogy egy élvezetes mérkőzésen sok gólt láthatunk.

Tippünk tehát:
Vendégcsapat góljainak száma 3+ – TippmixPro: 2.65

Ha még nem fogadtál soha online, olvasd el a TippmixPro – regisztrációtól a fogadásig című írásunkat.
Szólj hozzá Te is!