Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl20

Guardiola példátlan sajtótájékoztatója

 foci 5 hozzászólás

Pep Guardiola karakán ember

Kevesen lehetnek, akik nem tudják, hogy micsoda tárgyalás sorozatok zajlanak mostanság a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelonánál. A katalánok ugyanis mindenképp új középcsatárt akarnak igazolni, és annak ellenére, hogy szinte már biztos volt David Villa szerződtetése, valószínűleg Zlatan Ibrahimovic lesz az új 9-es.

De a lényeg nem is ez, hanem, hogy Samuel Eto’ónak távoznia kell. Bizarrul hangzik egy olyan év után, amikor a csapat triplázik – a bajnoki cím és a Kupa-győzelem mellett a BL-trófea is Barcelonába került – nem utolsó sorban a hihetetlenül gólérzékeny kameruninak köszönhetően. Eto’o ugyanis 30 gólt lőtt a bajnokságban! Emellett közönség kedvenc, a társai is imádják és ő is rajong a klubért.
Mindezek ellenére Guardiola már tavaly ki akarta penderíteni a keretből, idén már sikerülni is fog neki. De hogy miért? Elmondta. Őszintén és korrekten. A fiatal katalán szakember nem csak a focihoz ért rettenetesen, de szokatlanul őszinte is, valamint karakán és nyíltan vállal minden felelősséget. Le a kalappal előtte!
Vajon hányszor olvashattunk ilyen nyilatkozatot egy edzőtől?…

Íme Pep válasza, melyet az eurobarca.hu jóvoltából olvashattok:

“Megértem, hogy az emberek okokat keresnek a ’miért-re’. Samuel egy fantasztikus játékos, és többek közt neki is köszönhetjük a tavalyi, szenzációs idényt, ezért nagyon hálás vagyok neki. Nincsenek sportszakmai, és magatartásbeli indokok a távozása mögött, én döntöttem így, mert az edzői szakma egy olyan pozíció, ahol az adott személynek meg kell hoznia egy döntést. Mivel én vagyok a Barcelona vezetőedzője, az én felelősségem határozni az ilyen esetekről. Eto’ónak megvan a saját karaktere, a személyisége, amitől ő az, aki. Én nem azért vagyok a Barcelona edzője, hogy megváltoztassam a játékosaim személyiségét, hanem azért, hogy a klub a lehető legsikeresebben szerepeljen. Meg vagyok győződve róla, hogy a Barcának az a jobb, ha Eto’o elmegy. Hogy tévedhetek-e? Nos természetesen igen. De én vagyok itt, hogy meghozzam a döntéseket” – szögezte le Guardiola, hogy Eto’o nem azért távozik, mert gyengébb képességű labdarúgó lenne, mint bármely más csatár a világon.

“Akkor mégis miért kell mennie? Benyomások, érzések. Mert nekem kell megmondanom, hogy ki fog játszani jövőre, és kik lesznek a csapat tagjai. És én úgy gondolom, hogy azok után, hogy mindent megnyertünk, szükségünk van változtatásokra a játékoskeretben. Ezt a döntést olyan élmények alapján hoztam meg, amiket még játékoskoromban átéltem, tapasztaltam.”Hozzászólások
 • euroaron július 20. 17:26 (#1) | Válaszolok

  eurobarca, mmm…

 • szitibi július 20. 20:46 (#2) | Válaszolok

  pep okos.

 • szitibi július 20. 20:48 (#3) | Válaszolok

  azért mert küldi,de zlatan miatt még bukta lehet,de nem kicsi.

 • hocsaba július 21. 15:49 (#4) | Válaszolok

  Ez nem Samuel Eto’o, hanem Guardiola problémája. Ő lélekban még mindig a „B” csapat edzője. Ez a döntés ennek megfelelően egy amatör csapathoz méltó. Guardiola imádja Messit, edzője volt a B-ben, viszont komplexusai vannak Eto’ o-val kapcsolatban, nem tudja kezelni. Ha őszinte lett volna, akkor ezt mondta volna el. Triplázás ide vagy oda : szezon közben is hozott amatőr döntéseket, csak nem ilyen horderejüeket, és szerencsésen jött ki belőlük. A Chelsea ellen csapnivaló volt a taktika, nem tudott belenyúlni a mérkőzésekbe, de az égiek segítettek – bár ennek én örültem.
  Nem csak az utolsó szezon az érdekes, össze kell számolni hány gólt rugott Eto’o Barcelonában, hát annyi távozik. Nem biztos, hogy érkezik annyi.
  A bosnyák …gyerek soha nem lesz csapatember, személye viszályokat szült több helyen is. Nem tehet róla, nem tud megváltozni: egy arrogáns bunkó. Sok konfliktusa lesz a Barcelona meghatározó embereivel- sajnos.

 • Gyula68 július 21. 17:55 (#5) | Válaszolok

  Lehet,hogy Guardiola is nagy edző lesz egyszer(vagy már az is)mi akik csak nézzük a focit(legalábbis ilyen szinten)azt látjuk,hogy egy nagyon jó szerény focista megy,és egy nagyon jó bunkó focista jön a helyére, és ,hogy jól döntött-e?Meglátjuk!Szerintem HA ugyan azt a kiszolgálást kapja Ibra, ő is megrúgja azt amit Eto!De hibázott már más nagy név is ilyen kérdésben, pl. Ferguson-Berbatov,stb…A pályán dől el minden!


Szólj hozzá Te is!