Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
okt19

Így még kínosabb, hogy nem jutottunk ki a vb-re – Bosnyák foci vs. magyar foci

 foci Nincs hozzászólás

Sok-sok pálya és pénz, tömegbázis, utánpótlás-nevelés, infrastruktúra, és még több pénz – ezek a kulcsszavak a magyar foci hanyatlása kapcsán, ezért tartunk ott, ahol. Szalai Ádám is megmondta, nézzük meg az elmúlt tíz–húsz évünket. Mi megnéztük inkább a vb-re kijutó Bosznia-Hercegovina elmúlt két évtizedét.

Itthon évtizedek óta bújnak a labdarúgás berkein belül a mögé, hogy kevés a játékos, kevés a stadion, és az is pocsék és igénytelen, de majd építünk a hagyományos magyaros virtusra. Tényleg ez lenne a baj? 

Nem keresünk válaszokat a Nagy Kérdésekre, annál is inkább, mert nem tudjuk, talán senki sem tudja, inkább csak sejtjük, mik lehetnek a fő gondok. Nem ásunk mélyre, nem boncolgatunk, csak megnézünk néhány száraz tényt. Mondjuk ezek beszédes adatok egy országról, egy labdarúgó-válogatottról, mely általában pazar játékkal, a korábbi Európa-bajnok Görögországot megelőzve, tíz meccsen harminc gólt lőve megnyerte csoportját, és egyenes ágon kijutott a 2014-es brazíliai világbajnokságra.

Olvasd el a cikket a Player.hu-n!
Szólj hozzá Te is!