Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
jan23

Köteles Lászlóék három pontért utaznak Mouscronba! Fogadjunk, hogy meglesz?

 belga labdarúgás, foci Nincs hozzászólás

A belga bajnokság (Jupiler League) 23. fordulójában a Köteles Lászlót is soraiban tudó Genk hazai pályán fogadja a Mouscron-Péruwelzet. A TippmixPrón erre is fogadunk!

A Genk hetedik a bajnokságban, mindössze egy pont választja el a hatodik helytől. Miért is fontos ez? Belgiumban a legjobb hat csapat a szezon végén rájátszás során megmérkőzik egymással, az elöl záró két csapat jut ki a Bajnokok-ligája selejtezőibe, míg a harmadik az Európa-liga selejtezőibe.

Köteles Lászlóék a legutóbbi fordulóban 1–1-es döntetlent értek el Lokerenben, elmúlt 5 meccsüket így 2-2-1-es mutatóval hozták le. Hazai pályán egészen jól megy a csapatnak, 10 mérkőzésből 1-et veszített csak el, az 5 győzelem mellé pedig 4 döntetlen társul. Ráadásul a magyar kapussal felálló csapat büszkélkedhet a legkevesebb kapott góllal hazai pályán.

A genkiek legutóbbi 5 hazai mérkőzésükön 15 rúgott és 3 kapott gólt, valamint a 4 győzelem mellett összesen egy vesztes meccset könyvelhettek el – utoljára a Standard Liege távozhatott három ponttal a Cristal Arénából még novemberben. Nem rossz előjel!

A Mouscron-Péruwelz 13. a bajnokságban, és már négy mérkőzés óta (több, mint egy hónapja) képtelen nyerni, utoljára december elején sikerült, igaz, az az Anderlecht elleni 4-2-es siker volt hazai pályán. Az 1-0-5-ös mérleg mégsem kecsegtet túl sok jóval számukra.

Idegenben nem igazán megy a csapatnak: 1 győzelemmel, 3 döntetlennel és 6 vereséggel vághatnak neki az újabb túrának.

A két csapat szeptemberben már találkozott egymással, Kötelesék idegenben szerezték meg mind a három pontot:


Minket meggyőzött a Genk hazai mérlege, na meg persze kissé elfogultak is vagyunk a magyar kötődés révén.

 Tippünk tehát:

Genk–Mouscron-Péruwelz
H – TippmixPro: 1.55

Január 23., péntek
Jupiler League, 23. forduló
TV: –

Ha még nem fogadtál soha online, olvasd el a TippmixPro – regisztrációtól a fogadásig című írásunkat. 
Szólj hozzá Te is!