Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl23

Magyar edzőt is választhattott volna a Barcelona – Hét lehetséges jelölt

 foci Nincs hozzászólás

Luis Enrique? Guus Hiddink? Marcelo Bielsa? Tata Martino? Jupp Heynckes? Pár név azok közül, akiket eddig potenciális jelöltként neveztek meg a világ egyik legjobb klubcsapatának élére. Mi egy kicsit fájlaljuk, hogy egy magyar szakember neve sem merült fel, pedig tapasztalatban a hazai edzői karnál sincs hiány. De nem búsongunk, hanem a Barca vezetőségének figyelmébe ajánljuk kedvenc magyar edzőinket, hogy immár hazai jelölt is legyen az eddigi Vilanova-utódok népes táborában.

Mezey György doktor

Elsőként itt van mindjárt Mezey György, naná, hát ki más! A futball doktora bármelyik, hangsúlyozzuk, bármelyik kispadra bármikor leülhetne, hiszen a kisujjában van a szakma, Európa egyik legelismertebb szakembere, az UEFA szakmai bizottságának tagjaként felfoghatatlan mennyiségű BL-meccset látott és elemzett, alighanem tökéletesen és gördülékenyen át tudna csücsülni a katalán csapatocska kispadjára. Mezey doktor hosszú évtizedekig vezette a magyar edzőképzést, nélküle most nem tartanánk ott, ahol… Bónuszként az év európai szövetségi kapitánya volt 1985-ben, amikor kivezette a válogatottat a nagysikerű mexikói világbajnokságra, és bajnok lett a Vidivel. Kinek ne kellene egy ilyen szaktekintély? 

Várhidi Péter

Az Újpesttel egyszeres magyar bajnok edző a Sport1 szakkommentátoraként éveken keresztül szinte testközelből figyelte az FC Barcelona mérkőzéseit, ezért jól ismeri nemcsak a keretet, hanem a csapat – népiesen tiki-takának nevezett – játékrendszerét is. Mivel nem csak Barcelona-meccseket szakértett, ezért a teljes La Liga-mezőnyt is ismeri, ami nem elhanyagolható tényező, szerintünk ezt például az argentin Tata Marino nem mondhatja el magáról. Senki sem tud úgy piros és kék korongokat tologatni a mágnestáblán, mint ő. Irányította a magyar válogatottat is, 2007-ben az év menedzserének választották, szóval a Barcelonának keményen a zsebébe kell nyúlnia, ha ki akarja vásárolni a Szigetszentmiklós sportigazgatóját.

Hogy ki a másik öt? Olvasd el a többi alkalmas szaktekintélyt is Playeren!

Sajnos időközben kineveztek egy no name argentint, de a lehetőség megvolt, olvasd el az indokokat.
Szólj hozzá Te is!