Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
máj28

Neymar az új Denilson? – Újabb brazil zseni éghet meg Európában

 foci Nincs hozzászólás

Na végre! Azt hittük, sosem fog eljönni a pillanat, amikor Neymart egy európai topklub mezében láthatjuk focizni, úgy sejtettük, a távoli kontinensen zseniként imádott ifjú labdarúgó nem mer belevágni a kalandba. De végre eljött az idő: Neymar aláírt a Barcelonához. Ugye nem ő lesz a legújabb Denilson? Aggódunk. És drukkolunk.

A ’90-es évek közepén felbukkant Sao Paulóban egy nyeszlett szélső, akit minden idők egyik legnagyobb tehetségének kezdték el emlegetni. No persze Brazíliában ez szinte mindennapos, ám ez az 1977-es születésű kölyök valóban különleges volt, a tizennyolcat sem töltötte be, mikor ifi vébédöntőt játszott, majd 1996 novemberében, tehát 19 évesen már a felnőtt válogatottban is bemutatkozott, egy év múlva Copa Americát és Konföderációs-kupát nyert. Mindeközben pedig a pályán szekérderéknyi bekk hányt sugárban, miután a brazil fiú cseleivel és elképesztő sebességével rendre beültette őket a ringlispílbe. Ügyes volt, na. 

A vékonydongájú támadó bekerült a ’98-as világbajnokságra készülő brazil keretbe is Bebeto, Ronaldo, Rivaldo mellé, a válogatott pedig döntőt játszott a tornán, így húszévesen világbajnoki ezüstérmes lett. Nem is maradt el az újabb jutalom, játékjogáért 35 millió dollárt fizetett a Betis a Sao Paulónak, ami akkoriban világrekord volt. Tíz évre (!) írt alá a sevillai kiscsapathoz. És ezzel gyakorlatilag véget is ért a tehetség szárnyalása klubszinten. A válogatottban 2002-ben még villantott egyet, hiszen világbajnok lett a Selecaóval, ám a szélső még ekkor is csak peremember volt, kizárólag csereként jutott szóhoz.

Érdekel a folytatás? Olvasd el a Player.hu-n!
Szólj hozzá Te is!