Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
jún29

Királykék álom – Szalai Ádám a Schalke új (csere)centere

 foci Nincs hozzászólás

Szalai Ádám váltott, ahogy jó ideje érett már, eggyel magasabb szintre lépett, és lecserélte a középszerű Mainzot a BL-induló Schalkére. Már csak játszani kéne.

Szalai Ádám a Mainz egyik, ha nem a legjobb, legértékesebb játékosa volt, Thomas Tüchel vezetőedző egyik kedvence, nem véletlen, hogy a magyar centerre húzta rá a taktikát is. Aki amúgy megdöntve Détári Lajos csúcsát a legtöbb gólt lőtte egy idényben a Bundesligában (13-at). Eközben a válogatottban is stabil helye volt ott legelöl. Nagyon érett, hogy egy erősebb klubba igazoljon, tökéletes korban van (25 éves), pályája csúcsán jár, és éhes a sikerre. Éhezett egy kis Bajnokok Ligája-szereplésre.

Eközben a BL-selejtezőben induló Schalke gőzerővel keresett valakit Klaas-Jan Huntelaar mellé, mögé, hiszen a holland ugyan világklasszis, de egyrészt senki sem volt, aki helyettesíthette volna, ha kidől, másrészt még neki is kell konkurencia, hogy emelni tudja játéka színvonalát egy szezonon vagy akár egy meccsen belül is. Könnyű elkényelmesedni a monopolhelyzet miatt, így majd biztosan jobban csipkedni fogja magát.

Olvasd el a teljes cikket a Player.hu-n!
Szólj hozzá Te is!