Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl07

A védelmek vb-döntője!

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

A 2000-es Eb-döntő visszavágója (is) lesz az idei vb-döntő!Olaszország-Franciaország

D – Tippmix: 2,40; Sportingbet: 2,80; Betandwin: 2,90

Labdarúgás – világbajnokság, döntő
fogadási határidő: vasárnap, 20.00

Két fantasztikus hagyományokkal rendelkező válogatott jutott a németországi torna döntőjébe. Mindkét válogatott nyert már Eb-t (ITA – 1968; FRA – 1984, 2000), és vb-t is (ITA – 1934, 1938, 1982; FRA – 1998) . Klubcsapataik is rendre sikeresek, plusz a válogatottban hemzsegnek a jobbnál jobb labdarúgók, a kivételes zsenik.
Szóval fantasztikus döntő lesz!

Az olaszok egy viszonylag erős csoportból jutottak a nyolcaddöntőbe, csoportelsőként. Csehország mellett Ghána és az USA is komoly ellenfél volt. Ám egyikük sem tudta legyőzni Pirlóékat. Aztán viszont könnyű ágra kerültek: következett Ausztrália (1-0), majd az újonc Ukrajna (3-0). Kis túlzással besétáltak az elődöntőbe.

Ott Németország következett, ami csak a hazai pálya miatt nevezhető nehezen vehető akadálynak. Nehezebben is vették, de azért sikerült (hosszabbítás után 2-0).
Ez ugye hat mérkőzés. Ezeken összesen egy gólt kapott Buffon! Az is öngól volt.

A másik ágról is a legjobban védekező válogatott jutott a döntőbe. Franciaország két gólt kapott eddig, ám az egyik tizenegyesből volt. A másikat a koreaiak szerezték, hatalmas mázlival.
Azóta a brazilok és a portugálok is próbálkoztak, de még helyzetig se nagyon jutottak.
De menjünk csak sorban! Egy Svájc elleni 0-0, és a Korea elleni 1-1 után muszáj volt – lehetőleg két góllal – legyűrni Togót. Sikerült, 2-0 lett a Les Bleus-nek.
Csoport másodikként következett Spanyolország, és a már említett 11-es gól (3-0), majd Brazília és Portugália, mindkettő 1-0-val.

Ami a rúgott gólokat illeti, abban Toniék a jobbak. A squadra azzurra 11-szer talált a kapuba, míg Henryék nyolcszor. De úgyis a védelmekről szól majd a meccs.

Jó hír a csapatoknak, és nekünk nézőknek is, hogy egyik oldalon sem nem lesz komoly hiányzó sárga lapok miatt. Jó néhányan veszélyben voltak, de csak Saha bűnhődik. Bár ő amúgy sem sok szerepet kapott volna. A másik hiányzó Nesta, aki nem épült fel sérüléséből.
Még De Rossi is ott lehet, akit még a második meccsen állítottak ki könyöklésért. Mostanra telt le az eltiltása.

Egymás ellen utoljára a 2000-es Eb döntőjében játszottak. Akkor hosszabbítás után a gallok örülhettek. Előtte is francia sikerek születtek: a ’98-as vb-n tizenegyesekkel jutottak tovább Zidane-nék, míg ’86-ban sima 2-0-val. A legutóbbi olasz siker 1978-ban volt.

Érzésem szerint most sem bírnak majd egymással, és nagyon kézenfekvőnek tűnik egy 0-0. De azért nem lesz unalmas!

várható kezdőcsapatok:

Olaszország: Buffon – Zambrotta, Materazzi, Cannavaro, Grosso – Camoranesi, Gattuso, Pirlo, Perrotta – Totti – Toni
Franciaország: Barthez – Sagnol, Thuram, Gallas, Abidal – Vieira, Makelele – Ribéry, Zidane, Malouda – Henry

játékvezető: Elizondo (ARG)
Szólj hozzá Te is!