Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
nov12

Az írek is Domenechben bíznak

 Online sportfogadás-esélyek 1 hozzászólás

Gignac lett a les Bleus első számú támadója

Gignac lett a les Bleus első számú támadója

A világ-, és Európa-bajnok francia labdarúgó-válogatott nem volt képes megnyerni selejtező-csoportját, a szerbek túl nagy falatnak bizonyultak a sztárokkal teletűzdelt, de csapatként csődöt mondó galloknak. A rájátszásban az írekkel küzdenek meg a világbajnoki részvételért.

A ’98-ban világbajnokságot, 2000-ben pedig Európa-bajnokságot nyerő francia válogatottban még napjainkban is hemzsegnek a világsztárok, mégsem sikerült automatikusan kvalifikálnia magát a 2010-es világbajnokságra. Összességében nem teljesítettek rosszul a kékek, de a 6-3-1-es mérleg nem volt elég a szerbek ellen, az ausztriai fiaskó és a románok elleni két remi sokba került nekik. Így készülhetnek a pótselejtezésre, és hát a selejtezőt veretlenül letudó (4-6-0) Írország ellen sem egy leányálom megküzdeni.

A franciák a kilencvenes évek óta folyamatosan termelik ki a világsztárokat, a 2003-as Konföderációs-kupa elhódítása óta mégsem nyertek semmit. Nehéz nem összefüggést találni az “eredmények” és a 2004-ben kinevezett szövetségi kapitány között. Valami nagyon nem stimmel a válogatottnál, ahol olyanok rúgják a bőrt, mint Henry, Ribéry, Vieira, Anelka, Benzema, Gallas, Abidal vagy Evra ott nem szabadna, hogy gondot okozzon egy selejtező, vagy teszem azt egy Európa-bajnoki csoportkörből való továbbjutás. Márpedig 2008-ban – Zidane-nal, Henryval, Makelelével, Trezeguet-vel a soraikban – nyeretlenül, egy rúgott góllal hullottak ki a gallok. Szégyen volt, ebben nincs vita. De azóta is Raymond Domenech ül a kispadon, pedig már a csapat is fellázadt ellene: kifogásolták az edzések minőségét, a taktikát és tulajdonképpen a hozzáértését vonták kétségbe.

Ez bizony az írek malmára hajtja a vizet, és ezt ők is jól tudják: „Minden nagy tornán ott van a sok világklasszis a franciáknál, aztán jön Domenech, és olyan, mintha a saját csapata ellen dolgozna. Mindent elszúr, amit lehet” – nyilatkozta Richard Dunne az Aston Villa ír középhátvédje.
Az előzetes hírek szerint ismét bekavar kicsit Domenech, vélhetően ugyanis a Lloris – Sagna, Gallas, Abidal, Evra – Toulalan, L. Diarra – Henry, Gourcuff, Govou – Gignac kezdő tizenegyet küldi a pályára, ami bombaerős, de a balbekk Abidal középre rendelése nem tűnik okos húzásnak. Pedig behívta Squillacit és Escudét is…

Mindettől függetlenül nem szerepel bűn rosszul Franciaország - az egyéni képességeket nem lehet kiiktatni -, tavaly szeptember óta nem kapott ki, Szerbiában emberhátrányban is összehoztak egy ikszet Henryék. Ez Dublinban is meglehet, ahol egyébként tétmeccsen négy éve veretlen Írország! Akkor 1-0-ra kapott ki, Franciaországtól… Október közepén az olaszok egy 90. percben szerzett góllal mentettek pontot, a franciáknak is jó lesz a döntetlen, pláne a sérült Ribéry nélkül.

1. Írország – Franciaország

D – Sportingbet: 3,10; Bwin: 3,15; interwetten: 3,20

Labdarúgás – világbajnoki-selejtező, rájátszás, 1. mérk.
fogadási határidő: szombat, 21.00

2. Oroszország – Szlovénia

H – Sportingbet: 1,30; Bwin: 1,32; interwetten: 1,30

Labdarúgás – világbajnoki-selejtező, rájátszás, 1. mérk.
fogadási határidő: szombat, 17.00

3. Egyiptom – Algéria

H – Sportingbet: 1,45; Bwin: 1,50; interwetten: 1,60

Labdarúgás – világbajnoki-selejtező, Afrika
fogadási határidő: szombat, 18.30Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!