Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl16

És akkor felébredünk…

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

itt még a BL-ben domborított a Steaua

Álomszerűen indult az eheti kupaforduló, a Debrecen helyenként egészen tűrhető játékkal kétgólos előnyt szerzett a svéd bajnokkal szemben, és kézzelfogható közelségbe került a továbbjutástól. Csütörtökön azonban az álom rémálommá fajulhat, ugyanis egyik csapatunknak sincsenek túl jó kilátásai.

A legcsekélyebb sansza az Újpestnek van, a lilák Bukarestben játszanak a Steaua ellen. A nem oly’ rég még román egyeduralkodó együttes az idén csak a hatodik helyen végzett, nehéz szavakkal kifejezni, mekkora égés ez a fővárosi csapatnak. (A főváros térvesztését jelzi, hogy sem a Rapid, sem pedig a Dinamo nem ért oda az első két helyre!) Gigi Becali nem is nézte jó szemmel a vergődést, edzőt cserélt – az olasz Bergodi ült le a kispadra -, és hozott pár új fiút a csapathoz. A legfrissebb igazolás Titinho, aki viszont az Újpest ellen még nem játszhat. Akárcsak az eltiltott lengyel hátvéd, Golanski.
A szurkolók nagy erőkkel tüntetnek Becali ellen, de azt mindenképp a javára kell írni, hogy az együttes legjobbjait – Goian, Ghionea, Toja – nem engedte el. Mondjuk ez az újpestieknek egyáltalán nem okoz kéjes örömet, valljuk be, csekély az esélyük a Ghencea Stadionban. Mindössze egy vereséget szenvedett hazai környezetben a Steaua, de a számolatlan remi miatt nem végezhetett előrébb a tabellán (9-7-1).

Az Újpest is új trénerrel próbálkozik, a skót William McStay a felkészülés közepén állt munkába, kétséges, hogy ilyen rövid idő alatt sikerült a saját elképzeléseit ráhúzni csapatára. Amely véleményem szerint valamelyest erősödött a nyáron, visszatért ugyanis három válogatott játékos, Vaskó, Vermes és Sándor, valamint igazolták Végh kapust, Tóth Norbertet és Lambulicsot. A távozási oldalon Bori, Jucemar és Bozsics található.
Egy kisebb arányú vereség már nem számítana rossz eredménynek. Ennél nem várok jobbat.

A Haladás már kazah ellenfele ellen is szenvedett, csak idegenben lőtt góllal sikerült továbbjutnia. A svéd Elfsborg klasszisokkal jobb csapat, hazai pályán még veretlen a bajnokságban, zsinórban öt meccset húzott be és mindezt kapott gól nélkül.

1. Steaua Bukarest – Újpest

H – Sportingbet: 1,30; Bwin: 1,25; interwetten: 1,35

Labdarúgás – UEFA-kupa, 2. selejtezőkör
fogadási határidő: csütörtök, 19.30

2. Elfsborg – Haladás

H – Sportingbet: 1,30; Bwin: 1,28; interwetten: 1,35

Labdarúgás – UEFA-kupa, 2. selejtezőkör
fogadási határidő: csütörtök, 19.00

3. Metallurg Doneck (UKR) – MTZ-RIPO Minszk (BLR)

H – Sportingbet: 1,30; Bwin: 1,25; interwetten: 1,40

Labdarúgás – UEFA-kupa, 2. selejtezőkör
fogadási határidő: csütörtök, 18.30

4. St. Patrick’s Athletic (IRE) – Valletta FC (MLT)

H – Sportingbet: 1,53; Bwin: 1,50; interwetten: 1,50

Labdarúgás – UEFA-kupa, 2. selejtezőkör
fogadási határidő: csütörtök, 18.30
Szólj hozzá Te is!