Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
szept14

Hasznosan telt a Fradinak a szünet, “monizosodik” a csapat

 Online sportfogadás-esélyek 1 hozzászólás

Ricardo Moniz augusztus végén kapta meg a Fradi szakmai irányítását, most – nagyjából egy hónap után – már látszik a munkája, de a válogatott mérkőzések miatti szünet most rettenetesen jól jött a zöldeknek, amit ki is használtak. Ligakupa-sikerek, csapatépítés. Haladás-verés?

Kezdjük a végén: a héten újabb reményteljes légióst igazolt a Ferencváros, az egykori U21-es Európa-bajnok holland Julian Jennert. A Bredától érkező játékos jobbszélsőként, jobb oldali támadóként mozog otthonosan. De a Fradi kerete eddig sem volt gyenge, noha a szakma folyamatosan azt szajkózza, hogy ezzel az állománnyal nem lehetett a dobogót célként kitűzni (és ebbe bukott bele Döme), ez véleményem szerint nem egészen így van. A magyar bajnokság nem annyira erős, hogy ne lehessen a háromba férkőzni – lásd Paks –, a Videoton és a Debrecen valóban előrébb jár, és Győrben is sok a pénz. De vajon Trajkovics vagy Dina tényleg jobb játékos, mint Csukics vagy Böde? A Fradiban van potenciál, a Klein, Otten, Csukics, Alempijevics, Józsi, Jovanovic, Gyömbér, Somália, Böde, Perics tengely erős és tapasztalt, Orosz, Jova, Busai, Ionescu és Máté tehetséges. Csak kellett egy jó edző. Most lett, Monizról a korábbi és jelenlegi játékosai is áradoznak és eredményei is vannak a hollandnak (pl. osztrák bajnok). De egyik pillanatról a másikra még neki sem megy a csapatépítés – a bajnoki meccsek nem sikerültek jól, a Honvédtól otthon kapott ki a Fradi, jól lehet ehhez Jova buta hiába és Klein kiállítása kellett, “Egerben” (Debrecenben) pedig simán vezettek 2–0-ra, ám a 94. percben 11-esből egyenlített az újonc.

A válogatott mérkőzések miatti szünetben nem tétlenkedett Moniz, a két Ligakupa-meccsen a legjobbjait játszatta, az éles bevetés a legjobb edzés. Nyert is kétszer a Fradi, az MTK és a Kecskemét (nem B-csapata) is fejet hajtott az egyre markánsabb monizosan játszó FTC előtt. Otthon 1-1-1-es a Fradi indexe, csak a Pápát tudta legyőzni, a Hali meg egy nem rossz rajt után erősen megtorpant: az előző két meccsén kikapott. Eddig csak a Siófokot tudta legyőzni. Viszont Győrben ikszelt és Fehérváron is kis híján pontot szerzett. Sok gól nem lesz, de talán eggyel jobb lesz a Fradi, mely egyértelműen a támadófocit erőlteti, csak eddig (?) a helyzetkihasználás pocsék volt. Talán pénteken javul, a két siker mindenesetre adott némi önbizalmat Somáliáéknak.

1. Ferencváros – Haladás

H – Betfair: 2,00; Sportingbet: 2,05; Bwin: 1,95; Interwetten: 2,00

Labdarúgás – NB I
fogadási határidő: péntek, 19:00

2. PSG – Toulouse

H – Betfair: 1,45; Sportingbet: 1,40; Bwin: 1,42; Interwetten: 1,45

Labdarúgás – Ligue 1
fogadási határidő: péntek, 20:45

3. Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen

H – Betfair: 1,36; Sportingbet: 1,44; Bwin: 1,48; Interwetten: 1,50

Labdarúgás – Bundesliga 1
fogadási határidő: szombat, 15:30Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!