Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
jún30

Hét év után újra a csúcson?

 egyéb sport, Online sportfogadás-esélyek 1 hozzászólás

Hewitt régi, világelső formáját mutatja

Már csak nyolc úr van versenyben Wimbledonban, a füves borítású versenyek csúcseseményén és közülük kettő közel jár élete legjobb teljesítményéhez: az ausztrál Lleyton Hewitt nyolc éve világelső volt, ám azóta fokozatosan süllyedt le a ranglistán. Most ismét káprázatos teljesítményt nyújt. Andy Roddick szintén állt a világranglista élén, de talán akkor sem volt olyan pontos és koncentrált, mint most. A két játékos közül csak egy juthat a négy közé.

Hewitt 20 évesen lett világelső, miután 2001-ben megnyerte a US Opent, majd egy év múlva Wimbledonban is nyerni tudott. Kicsit korán jött neki a két Grand Slam-győzelem, mert később egyre csak süllyedt, az idei tornára már 56.-ként érkezett. Viszont kiváló formában. Egyik meglepetést okozza a másik után. A második fordulóban Del Potrót verte három szettben, az előző körben pedig 0-2-nél kezdett el játszani Radek Stepanek ellen és végül 6:1, 6:2, 6:2-re nyerte a következő három játszmát. Persze azt eddig is tudtuk, hogy akaraterejével, küzdőképességével nincs gond. Ezek után nem nagy merészség azt állítani, hogy akár a döntőig is juthat Lleyton Hewitt.

Andy Roddick nyolc közé jutása alap, ezt vélhetően majd’ mindenki elvárta tőle. Neki nagyon fekszik a füves borítás, elvégre vízfakasztó szervákat küld a másik térfélre. Nem véletlenül játszott már kétszer is döntőt Wimbledonban (viszont Hewitt-tal ellentétben nem tudott még nyerni). A nyolcaddöntőben három szettben múlta felül a cseh Berdychet, akinek sansza sem volt Roddick adogatásainál.

A két srác eddig nyolc alkalommal találkozott és ötször az amerikai nyert, az utóbbi négy meccsükön ő volt a jobb. Legutóbb két hete csaptak össze szintén Londonban, szintén füvön: Andy nyert 7:6, 7:6-ra. Nyilván ezért is adják olyan magas oddsszal Hewitt győzelmét. A mostani formája alapján azonban akár nyerhet is. Én rá voksolok.

1. A. Roddick (USA) – L. Hewitt (AUS)

V – Sportingbet: 3,00; Bwin: -; interwetten: 2,70

Tenisz – Wimbledon, negyeddöntő, férfi
fogadási határidő: szerda, 14.00

2. N. Djokovics (SRB) – T. Haas (GER)

H – Sportingbet: 1,40; Bwin: 1,43; interwetten: 1,45

Tenisz – Wimbledon, negyeddöntő, férfi
fogadási határidő: szerda, 14.00Hozzászólások
  • mirrmurr június 30. 14:01 (#1) | Válaszolok

    Azt hittem, azt mondod, hogy teljesen egyformák, ezért döntetlen. Itt én már nem merek fogadni. Bárki bukhat. Csak Federer nem, hiszen ő nyeri a tornát, és, hát ehhez most is nyernie kell.


Szólj hozzá Te is!