Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
máj23

Juhász vs. Bölöni az aranyért

 Online sportfogadás-esélyek 5 hozzászólás

Juhászék bajban vannak, könnyen elúszhat a bajnoki cím

Nem egy bevett szokás az európai labdarúgásban, ami Belgiumban zajlik. A kiírás szerint ugyanis, ha két csapat azonos mutatókkal azonos pontszámot ér el, akkor jöhet a bajnoki döntő. Túl nagy esély nyilván nem volt rá, de természetesen megtörtént. Magyar (származású) bajnok így is lesz.

Történt ugyanis, hogy a bajnokság favoritja, az Anderlecht, valamint a címvédő Standard Liège is 24-5-5-s mérleget épített fel a bajnokság végére és ugyan Juhászéknak jobb volt a gólkülönbségük, az már senkit sem érdekelt. Jöhetett a bajnoki döntő. Brüsszelben kezdtek a felek és meglepő 1-1-s végeredmény született, így Bölöni László csapata, a címvédő Standard került előnybe. Amely otthon, a Stade Maurice Dufrasne-ben szinte verhetetlen. Mindössze kétszer győzték le a vörösöket a saját pályájukon, de az előző tíz bajnokijukat például megnyerték. Ősszel az Anderlecht is fejet hajtott liége-ben (2-1).
Nincsenek könnyű helyzetben tehát Juhász Rolandék, de azért ők sem kapnak ki gyakran. Talán a lélektani előny is a Standardnál van, mert egyrészt a lilákat nagyon megviselte, hogy döntőt kell játszaniuk, másrészt az utolsó fordulóban kézzelfogható közelségbe került az arany, amikor tizenegyeshez jutott a Gent a Liége ellen. De kimaradt… Harmadrészt pedig azért, mert ők voltak a bajnokság legnagyobb esélyesei.

A tizenhét hazai meccsén mindössze 12 gólt kapott a címvédő, vagyis a magyar származású román szakember, Bölöni László mesteri munkát végez. Nem véletlenül lett az év edzője. Otthon meg is verik az Anderlechtet.

A franciáknál semmi meglepetést nem várok, akinek nagyon kell, hozza a meccset. Az OM bajnok akar lenni, a Lyon a BL-indulásért izzad.

1. Standard Liège – RSC Anderlecht

H – Sportingbet: 2,05; Bwin: 2,00; interwetten: 2,00

Labdarúgás – Jupiler League, bajnoki döntő, 2. mérk. (1.m: 1-1)
fogadási határidő: vasárnap, 20.30

2. Nancy – Olympique Marseille

V – Sportingbet: 1,571; Bwin: 1,55; interwetten: 1,60

Labdarúgás – Ligue 1
fogadási határidő: szombat, 21.00

3. Olympique Lyon – Caen

H – Sportingbet: 1,333; Bwin: 1,25; interwetten: 1,30

Labdarúgás – Ligue 1
fogadási határidő: szombat, 21.00Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!