Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
szept16

Lesz-e európai Loki-pont?

 Online sportfogadás-esélyek 4 hozzászólás

Cleiton mozgatja a Harkivot, nem eredménytelenül

Cleiton mozgatja a Harkivot, nem eredménytelenül

A tavalyi Bajnokok Ligája szereplés után, idén a kisebbik kupában, az Európa-ligában jutott el a csoportkörig a Loki. Két éven belül magyar szinten ez egyedülálló tettnek számít, pedig az előző idény Debrecenje lényegesen erősebb volt. Herczeg András csapata az ukrán Harkiv ellen kezdi meg a csoportküzdelmeket.

Tartok tőle, sokan elhamarkodottan és indokolatlanul leértékelik, alábecsülik a Debrecen csütörtöki ellenfelének, a Metaliszt Harkivnak a valódi erejét. Az ukrán együttes neve hallatán valóban nem kapjuk fel a fejünket, sőt lehet, hogy egy hanyag legyintésre is hajlamosak vagyunk. Pedig a Harkiv meglehetősen ütős kis együttes és a Debrecenhez képest egy Krőzus. És eredményesnek is mondható, de nem is feltétlenül azért, mert az előző két bajnokiján öt gólt lőtt és egyet sem kapott. Hanem hogy nem csak otthon, hanem Európában is eredményes.
Az Omonia Nicosián túljutni még nem olyan félelmetesen nagy tett, bár azért tudjuk, hogy ott is jóval több a pénz, mint nálunk. A 2008-09-es menetelés viszont megsüvegelendő: a nyolcaddöntőig jutott a sárga-kék együttes, ahol a Dinamo Kijev csak idegenben lőtt gólokkal tudta megállítani. Előtte a Sampdoriát ütötte ki kettős győzelemmel, a csoportját pedig veretlenül, kapott gól nélkül nyerte meg a Galatasaray, Olympiakosz, Hertha, Benfica négyes előtt!

Idén nyáron meg kilenc millió euróért igazoltak két brazilt, a már meglévő kettő mellé. Jött egy argentin fiú is, de van a keretben szerb, szenegáli és nigériai légiós is, akik szerepeltek már hazájuk válogatottjában. A brazilok közül a játékmester Cleiton Xavier volt válogatott, de csak U20-as. Rajta kívül Taisonra, Devicre és Valjajevre érdemes figyelni a szakemberek szerint.
Nos, ami nem lesz népszerű, de hát itt nem a szív diktál: én 2-esre veszem a meccset. A Harkiv idén hat meccset játszott idegenben és még nem kapott egyetlen gólt sem! És mivel egyet kivéve mindig lőtt, így 5-1-0-ás a mérlege. Nyilván az ukrán bajnokság néhány reprezentánsa gyengébb, mint a Loki, de Metalurg, a Dnipro és az Omonia nem rossz együttes. Meg azért hat meccs gól nélkül… Nincsenek véletlenek.

A Debrecenből a két eltiltott, Polekszics és Mészáros hiányzik majd, és persze ismét nem játszhat majd otthon a magyar bajnok, mert stadionja alkalmatlan a nemzetközi mérkőzés megrendezésére. A semleges pálya sem Komlósiék mellett szól.

várható kezdőcsapatok
DVSC: Malinauskas – Bernáth, Komlósi, Mijadinoszki, Laczkó – Czvitkovics, Varga J., Kiss Z., Szakály – Coulibaly, Yannick
Metaliszt: Dislenkovics – Romancsuk, Obradovics, Villagra – Valjajev, Edmar, Cleiton Xavier, Fininho – Dedic, Taison

1. Debrecen – Metaliszt Harkiv

V – Sportingbet: 2,05; Bwin: 2,05; interwetten: 2,10

Labdarúgás – Európa-liga, I-csoport, Budapest
fogadási határidő: csütörtök, 21.05

2. SSC Napoli – Utrecht

H – Sportingbet: 1,40; Bwin: 1,42; interwetten: 1,45

Labdarúgás – Európa-liga, K-csoport
fogadási határidő: csütörtök, 21.05

3. Getafe – OB Odense

H – Sportingbet: 1,444; Bwin: 1,40; interwetten: 1,45

Labdarúgás – Európa-liga, H-csoport
fogadási határidő: csütörtök, 21.05Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!