Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
nov26

Magaslati levegőt szív az Auxerre

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

A marokkói Chafni (fehérben) majd' minden meccsen pályára lépett

A marokkói Chafni (fehérben) majd' minden meccsen pályára lépett

Váratlan esemény történt a Ligue 1-ban, a surranópályán érkezve a tabella élére állt az Auxerre, miután zsinórban a hetedik meccsét is behúzta. A nagyszerű sorozatot három kapott góllal tudta le az AJA, lehet, hogy 1996 után ismét a bajnoki címet veszi célba?

A Bordeaux kikapott, a Lyon pedig remizett az előző két fordulóban, így a szeptember vége óta minden meccsét megnyerő Auxerre állt az élre a francia bajnokságban. Még az előző évtizedben volt ilyen magasan a fehér-kék együttes, amikor is 1996-ban bajnok lett. Ám akkor olyan játékosok rúgták a bőrt Auxerre-ben, mint Blanc, Guivarc’h, Charbonnier, Dioméde, Lamouchi, Silvestre vagy Laslandes. Mindannyian válogatottak voltak, sőt Blanc, DiomédeCharbonnier és Guivarc’h világbajnok is lett 1998-ban!

A mostani csapatban alig akad válogatott, de az a kevés sem meghatározó játékos: Birsa szlovén, Grichting svájci, Jelen és Dudka lengyel, Niculae román, Coulibaly mali, Chafni marokkói, Oliech pedig a kenyai válogatott tagja. A csapat motorja pedig az egykori francia válogatott, Benoit Pedretti. Látható, nem sztárokból, egyéniségekből áll a gárda, de úgy tűnik, Fernandez mester masszívan összegyúrta a csapatot. Ilyen sorozatra kevesen képesek, pláne egy olyan erős és kiegyensúlyozott bajnokságban, mint a francia. Pedig pocsékul kezdett az Auxerre, négy forduló után csak egy pont állt a neve mellett!
Az előző két kiruccanásuk jól sikerült, Rennesben és Le Mansban is 1-0-ra nyertek a fehér mezesek. És az előző négy idegenbeli meccsen mindössze egy gólt kapott Sorin kapus. Párizsban is jó eséllyel pályáznak minimum egy pontra, mert Giulyék elég gyászosan szerepelnek mostanság, az elmúlt négy fordulóban háromszor kikaptak.

1. Paris Saint-Germain – AJ Auxerre

D – Sportingbet: 3,25; Bwin: 3,35; interwetten: 3,20

Labdarúgás – Ligue 1
fogadási határidő: szombat, 19.00

2. Toulouse – Boulogne

H – Sportingbet: 1,363; Bwin: 1,45; interwetten: 1,50

Labdarúgás – Ligue 1
fogadási határidő: szombat, 19.00

3. Vitesse – Ajax

V – Sportingbet: 1,45; Bwin: 1,40; interwetten: 1,45

Labdarúgás – Eredivisie
fogadási határidő: vasárnap, 12.30
Szólj hozzá Te is!