Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl21

Megfázásveszély a norvég zimankóban

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

Abdi a forduló gólját lőtte az Aalesund ellen

Abdi a forduló gólját lőtte az Aalesund ellen

Ugyan a Fradi továbbjutásra áll norvég ellenfelével szemben, de egyik zöld El-indulónk sem várhatja túl nyugodtan a visszavágót, az északi csípős időtől kissé elszoktunk. De persze a viking harcmodor sem kedvez a srácoknak. A jelek arra utalnak, hogy az egyik zöld-fehér gárda búcsúzik.

A Ferencváros csekély előnyt szerzett az Aalesund ellen a múlt héten, ami leginkább azoknak csalódás, akik látták a két fél ütközetét. A Fradi láthatóan és elég egyértelműen fölényben volt, Abdiék ügyesebbek, technikásabbak és az Üllői úti meccsen csapatként is jobban funkcionáltak. Két fontos tényező azonban megakadályozta a Zöld Sasokat abban, hogy nagyobb, megnyugtatóbb előnnyel utazzanak északra – egyetlen védelmi kihagyás miatt gólt kaptak otthon; a helyzetkihasználás gyenge közepes volt. Így aztán értékes idegenbeli gólja miatt az Aalesund elégedetten távozott Budapestről, pedig a romboláson kívül az égvilágon semmit sem tettek a közösbe, de még abban sem voltak annyira norvégosan kemények.
Mivel a Tippek szerkesztője jelen volt az első meccsen, nem légből kapott a tippje: nem kap ki az FTC! Ha az odavágón remeklő Jovanovics nem sérült volna meg a Kaposvár elleni mérkőzés bemelegítésekor, még bátrabban húznánk be a 2-est. Így a remi talán valamivel sanszosabb, de ha Andrezinho, Junior és Abdi úgy játszik, mint az első mérkőzésen, a műfű és a 10 fokos norvég hűvös ellenére is győzelemre vezetik a fővárosiakat. Lisztes és Tóth Bence felépült és elutazott a gárdával, de aligha fognak pályára lépni. Hiszem, hogy a hűvöshöz könnyebb alkalmazkodni, pláne focizni, mint a kánikulához, ergo a Fradinak nem lesz olyan nehéz dolga, mint az Aalesundnak volt Pesten.

Tromsőben hasonló időjárási viszonyok várják a Paksot, viszont egy sokkal erősebb együttes. A TIL a vesztett pontokat vizsgálva a norvég bajnokság élén áll, egyedüliként a mezőnyben még nem kapott ki hazai pályán. Pedig nem tűnik félelmetesnek a nyolc és félezres Alfheim Stadion, de mégis nagy előnyt jelent Björckéknek. Sajnos a Paks itthon nem tudott győzni, sőt az 1-1-es eredmény alapján jelen pillanatban a Tromsö a továbbjutó, és akkor itt vissza is kanyarodhatunk a hazai mutatóhoz – 7-2-0. Legutóbb 4-1-re nyertek a piros-fehérek a Valerenga ellen, pedig Rushfeldt és Koppinen még mindig nem áll a mester rendelkezésére. A hírek szerint azonban a Paks ellen már van esély a két rutinos kiválóság játékára. Sajnos vajmi kevés az esély a Paks továbbjutására, sőt mi hazai győzelmet várunk.

1. Aalesund – Ferencváros

V – Sportingbet: 3,60; Bwin: 3,60; bet-at-home.com: 3,75

Labdarúgás – Európa-liga, második selejtezőkör, visszavágó (1.m: 1-2)
fogadási határidő: csütörtök, 19:00

2. Tromsö – MVM Paks

H – Sportingbet: 1,40; Bwin: 1,36; bet-at-home.com: 1,40

Labdarúgás – Európa-liga, második selejtezőkör, visszavágó (1.m: 1-1)
fogadási határidő: csütörtök, 19:00

3. FK Sarajevo – Örebro

H – Sportingbet: 1,95; Bwin: 1,91; bet-at-home.com: 1,90

Labdarúgás – Európa-liga, második selejtezőkör, visszavágó (1.m: 0-0)
fogadási határidő: csütörtök, 19:00
Szólj hozzá Te is!