Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
márc27

Mi lesz a nagyobb akadály?…

 Online sportfogadás-esélyek 5 hozzászólás

Egy albániai győzelemmel...

… maga az albán válogatott vagy a körülmények? Hiszen az már régóta nem titok, hogy nem a legjobb viszonyok közt kell játszani Tiranában. Én a pályától félek.

A ellentábor biztosan nagy létszámban megjelenik és éles, bántó hangokat hallatnak. De meglepne, ha ez megbénítaná a fiúkat, Angliában, Németországban vagy épp Hollandiában hozzászokhattak már ehhez. Sőt, valószínűbb, hogy serkentőleg fog hatni Hajnalékra. Magát az albán nemzeti gárdát meg ismerjük, masszív kis csapat, de semmi különös. Kemények, hajtanak, de nem túl ügyesek, egyikük sem tud olyat, mint nálunk Hajnal, Gera vagy Huszti. Viszont kiválóan védekeznek! A svédekkel és a portugálokkal is 0-0-ás remit játszottak. Igaz, mi kettőt gurítottunk nekik.

Viszont amilyen jók hátul, olyan tehetetlenek elől: az öt meccsből csak egy akad, amikor lőttek gólt. Máltának lőttek hármat saját pályájukon. Ellenben Máltán már nem voltak képesek betalálni. Azért ez biztató számunkra. Talán még az alkalmi védelmünk is lenullázza Canáékat.

Mi csak a dánoknak nem tudtunk betalálni, de azon a meccsen is volt ziccerünk. A védelemmel sem volt gond eddig, a négy meccsen összeszedett két gól dicséretes. Sőt, az igazából csak egy meccs, hiszen mind a két találat a svédek elleni meccsen született.
Csakhogy Tiranában sem Bodnár “Boci”, sem pedig a legjobb magyar védő, Juhász Roland nem játszhat eltiltás miatt. A jobb oldalra megvan az ember, Szélesi tökéletesen pótolni tudja Bodnárt, ám Juhász helyette egyelőre ismeretlen. Vaskó vagy Gyepes, ez a kérdés. Az Izrael elleni főpróbán egyikük sem volt ott, Vaskót nem engedte el az Avellino, Gyepes pedig megsérült. Talán Vaskónak egy árnyalattal nagyobb az esélye a csapatba kerülésre, kicsit jobban hasonlít a játéka Juhászéhoz.

Nézzük a többieket!
Ezen kívül még három kérdéses poszt van. A kapus poszton Babos és Fülöp harcol az 1-es mezért, talán Babos lesz a befutó.
A balhátvéd vagy Halmosi, vagy Bodor lesz. Én utóbbit jósolom, de előbbit játszatnám. Bodor igazi bekk, idegenben sanszosabb, hogy rá esik Koeman választása. Halmosi nem sokat játszik a Hullban, ám gyors és kiválóan kapcsolódik be a támadásba, ami komoly zavart okozhatna az albán védelemben.
A védelem előtt vélhetően két ember fog szűrni, és az egyik biztosan Dárdai Pali lesz. A másik talán Tóth Balázs, de elképzelhető az is, hogy Husztit ismét behúzza középre a kapitány, így Dzsudzsákkal együtt mindketten kezdhetnek. Előttük Hajnal lesz, a jobb oldalon pedig Gera Zoli fog robotolni.
Elől annak ellenére, hogy Priskin kirobbanó formában van, Torghelle fog kezdeni. Érthető, hiszen Albániának, Máltának és Észak-Írországnak is betalált. Ráadásul tuti, hogy ájulásig fog hajtani és szanaszét rugdossa a hazai bekkeket. Priskin viszont tud futballozni…

Íme tehát a várható kezdőcsapatunk: Babos – Szélesi, Vaskó, Vanczák, Bodor – Dárdai, Huszti/Tóth – Gera, Hajnal, Dzsudzsák/Huszti – Torghelle
Izraelben harmatosan játszottunk, semmi átütőerő nem volt a támadásainkban, és hátul meg egyszer elbambultunk. Albániában nem hibázhatunk. Ha így lesz, akkor egy 0-0 a legvalószínűbb eredmény. Én erre voksolok, de bízom a győzelemben. Ha nem lesz tragikus a talaj, akkor talán esélyesebbek vagyunk, ám, ha libalegelő lesz, nem fog kedvezni a kombinatív játékot játszó csapatunknak.

A másik két meccsről röviden: a bolgárok három legjobbjuk nélkül érkeztek Írországba, Berbatov, Bozsinov és Martin Petrov nélkül gyanús, hogy elbuknak. A spanyolok 19 mérkőzésre nyújtották győzelmi sorozatukat. Iniesta és Puyol nélkül is vannak olyan jók Xaviék, hogy nyerjenek.

1.  Albánia-Magyarország

D – Sportingbet: 3,20; Bwin: 3,25; bet-at-home: 3,10

Labdarúgás – vb-selejtező, 1. csoport
fogadási határidő: szombat, 20.30

2.  Írország – Bulgária

H – Sportingbet: 1,80; Bwin: 1,75; bet-at-home: 1,75

Labdarúgás – vb-selejtező, 8. csoport
fogadási határidő: szombat, 20.45

3.  Spanyolország – Törökország

H – Sportingbet: 1,35; Bwin: 1,30; bet-at-home: 1,35

Labdarúgás – vb-selejtező, 8. csoport
fogadási határidő: szombat, 22.00Hozzászólások
 • larios március 28. 13:31 (#1) | Válaszolok

  Az a furcsa helyzet állt elő, és legfőképpen az albánoknak köszönhetően, hogy ha ma a magyar csapat tényleg győzni tudna Tiranában, akkor valós esélyei lennének a csoport 1-2. helyére(tudniillik egyetlen nagy csapat sem tudja legyőzni már őket kétszer)! Bármennyire is fogok szurkolni este, egyetértek Oszi D-jével, sőt lehet ebből H is.

 • Tippek.com március 28. 18:25 (#2) | Válaszolok

  úgy tűnik, így fog felállni a válogatottunk Albánia ellen:

  Babos – Szélesi, Vanczák, Vaskó, Bodor – Dárdai – Rudolf, Huszti, Hajnal, Halmosi – Torghelle

 • otto március 28. 18:30 (#3) | Válaszolok

  Hát ennél volna jobb összeállitás is :(

 • euroaron március 28. 18:49 (#4) | Válaszolok

  ha torghelle, akkor H vagy V.

 • Czirok március 29. 03:45 (#5) | Válaszolok

  Őszintén:Pocsék tippek,lassan úgy vagyok ami itt van azt ki is hagyom a szelvényemről. Spanyol bejött,Magyart vendégre raktam,másik szelvényemre raktam az Ír-t be is buktam :S Ha megérzésről beszélünk akkor Szerbia volt a mérvadó sajnálom hogy nem raktam rájuk nagyobb összeget…Összeségében “hibátlan” 7vége volt 3 ból cak 1 szelvényem ment el…


Szólj hozzá Te is!