Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
okt05

Mindenki otthon lesz Berlinben

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

Schweinsteiger megsérült, kihagyja a válogatott mérkőzéseit

Schweinsteiger megsérült, kihagyja a válogatott mérkőzéseit

Csoportrangadót rendeznek az Európa-bajnoki selejtezők A jelű hatosában. Minden bizonnyal a most egymás ellen játszó két válogatott, Németország és Törökország harcol majd az első helyért. Mivel rengeteg török él Németországban, szép számban lesznek kint a Olimpia Stadionban.

Közel három millió török él Németországban, így nem csoda, hogy amikor hazájuk labdarúgó-válogatottja új lakóhelyükön lép pályára, több ezren mennek ki szorítani szülőhazájukért. Minden bizonnyal Berlinben is rengeteg török vendégmunkás szurkol majd a félholdasoknak. Az amúgy is fanatikus keletiek most még inkább pöröghetnek, hisz csapatuk két győzelemmel kezdte a selejtező-sorozatot, így hat pontos, akárcsak vendéglátója. Törökország Kazahsztánnak és Belgiumnak is három gólt lőtt, roppant elszántak a piros-fehérek, pláne, hogy lemaradtak a vébéről. A germánok hétgólosak, Belgiumban 1-0-ra győztek, majd bepakoltak egy hatost az azerieknek.

Több sérültje is van a fiatal, de már bizonyító Nationalelfnek: leginkább a csapat motorja, esze és legrutinosabb középpályása, Bastian Schweinsteiger és a védelem egyik oszlopa, Arne Friedrich fog hiányozni. A Bayern játékosának a bokaszalagja húzódott meg, míg a nyáron Wolfsburgba igazoló bekket porckorongsérvvel műtötték. Stefan Kießling és a meghívót először kapó Kevin Großkreutz is kidőlt, mint ahogy a vb-ről lemaradó Michael Ballack is maródi. Ellenben ott lesz a csapatban a török származású Özil, aki megszerezte első gólját a Real Madrid színeiben. A vendégeknél pedig a két Altintop, akik meg német-török kettős állampolgárok.
Németország remek játékot mutatva dobogós lett a világbajnokságon, természetesen megtartották a szövetségi kapitányukat és a csapat sem változott. Továbbra is meggyőzőek Müllerék, úgy vélem, a török válogatott is behódol nekik.

Az Albánia-Bosznia mérkőzésen a vendégekre voksolok, Dzekóék remek csapatot alkotnak és ugyan otthon kaptak ki Franciaországtól, még Albániában is esélyesebbnek tartom őket. A vb-selejtezők során Belgiumban, Örményországban és Észtországban is nyerni tudtak a délszlávok. Albánia az előző hét hazai meccsén 5-2-0-ás mérleget hozott össze, ezt azért ne feledjük.

1. Németország – Törökország

H – Sportingbet: 1,45; Bwin: 1,55; interwetten: 1,55

Labdarúgás – Európa-bajnoki selejtező
fogadási határidő: péntek, 20.45

2. Albánia – Bosznia-Hercegovina

V – Sportingbet: 2,10; Bwin: 2,15; interwetten: 2,00

Labdarúgás – Európa-bajnoki selejtező
fogadási határidő: péntek, 20.30

3. Észak-Írország – Olaszország

V – Sportingbet: 1,65; Bwin: 1,60; interwetten: 1,70

Labdarúgás – Európa-bajnoki selejtező
fogadási határidő: péntek, 20.45
Szólj hozzá Te is!