Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
szept05

Most már Moldovát is ki kell pipálni!

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

svédet vertünk, 16 év után

svédet vertünk, 16 év után

Tizenhat év után győzött le európai szinten erősnek tartott együttest a magyar labdarúgó-válogatott, történetesen mindkettő Svédország volt. A pénteki nagyszerű diadallal életben maradt az esély, hogy pótselejtezzünk az Európa-bajnoki részvételért. De ehhez már nem hibázhatnak Rudolfék. Fel Kisinyovra!

Váratlan, de kellemes problémákkal találta magát Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: változtasson-e a tartalékos, de győztes csapaton. Az ország legjobb hátvédje, az Anderlecht stabil tagja, Juhász Roland, és a svájci liga egyik legjobb, de mindenképp leggólerősebb bekkje, Vanczák Vili eltiltása is lejárt. Csakhogy a Varga, Lipták, Korcsmár, Laczkó négyes egyetlen megingástól eltekintve jól zárt a svédek ellen, nem könnyű kihagyni bárkit is. Juhász a csapatkapitány, és nyilván Vanczák sem azért lett behívva, hogy végignézzen két meccset. Előbbi véleményem szerint biztosan játszik.
A mindössze két válogatottságot számláló Korcsmár Izland és Svédország ellen is a védelem legjobbja volt, a Tippek.com őt hagyná a csapatban. Egervári nagy valószínűséggel Liptákot fogja. Varga ugyan vérbeli védekező középpályás, de kiválóan teljesített a jobboldali védő pozíciójában, ettől függetlenül nem kizárt, hogy Vanczákra cserélik.
Nyilván sok függ attól is, hogy Bognár György megfigyelése alapján mire kell ügyelni a moldáv támadásoknál.

Középpályán is lehet változás, legalábbis ez a tippem – a két hórihorgas szűrő, Pintér és Elek jól játszott, nagyon kellett a harcosságuk a kőkemény svédek ellen, azonban Moldovával szemben szerintem elég lesz az egyikük. A beugró Vadócz lehet, aki támadásépítésben erősebb, vagy Stieber kerül be és akkor lesz balszél, Hajnal pedig közvetlenül a Rudolf-Szabics páros mögött focizhat.

Moldávia nagy verést kapott Finnországban, a 4-1 alapján nem tűnik félelmetesnek  Gavril Balint válogatottja. Egy éve 2-1-re vertük őket Dzsudzsákkal, Gerával, Szalaival… Ők most nincsenek, van viszont önbizalom és csapategység. Nyerünk!

Friss: időközben eldőlt, hogy Lipták sérülés miatt nem tartott a csapattal Kisinyovba.

1. Moldova – Magyarország

V – Sportingbet: 1,83; Bwin: 1,85; bet-at-home.com: 1,85

Labdarúgás – Európa-bajnoki-selejtező
fogadási határidő: kedd, 19:45

2. Oroszország – Írország

H – Sportingbet: 1,73; Bwin: 1,75; bet-at-home.com: 1,75

Labdarúgás – Európa-bajnoki-selejtező
fogadási határidő: kedd, 17:00

3. Bosznia-Hercegovina – Fehéroroszország

H – Sportingbet: 1,62; Bwin: 1,55; bet-at-home.com: 1,55

Labdarúgás – Európa-bajnoki-selejtező
fogadási határidő: kedd, 20:15
Szólj hozzá Te is!