Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl27

Plzen már nem csak sörváros

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

A bajnokság után a BL-ben is csodát tenne a Viktoria Plzen

A bajnokság után a BL-ben is csodát tenne a Viktoria Plzen

Egyre magasabbra tőr a Viktoria Plzen, a meglepő, története első cseh bajnoki címe után a Bajnokok Ligája csoportkörébe vágyik, reálisan. Célegyenesben a BL.

A Viktoria Plzen az évezred elején ingázott a legjobbak és a második vonal között, 2006 óta tagja stabilan az első osztálynak. Azóta az ötödik hely volt a legelőkelőbb, ahova odaért, erre idén a semmiből bajnok lett. Megelőzve azt a Sparta Prahát, mely az előző tizenegy bajnokságból hatot behúzott. A Slaviával karöltve abszolút uralták a mezőnyt, néha becsúszott egy Liberec és  egy Ostrava, aztán megint ők. Vélhetően a Plzennek is ez lesz a sorsa, ám idén egy ponttal felülmúlta az óriást.

A plzeni piros-kékek csupa cseh(szlovák) játékossal érte el ezt a csodát – a hazaiak mellett négy szlovák légiós alkotta a keretet, Pavel Vraba edző ebből az alapanyagból főzött Michelin-csillagos étket. A Viktoria a harminc forduló alatt mindössze háromszor kapott ki, a plzeni Stadion města Plzně-ben egyetlen egyszer sem! Idegenben a 15 bajnokijából tízet megnyert, elég stabilan szerepelt tehát a friss cseh aranyérmes.
Mivel a cseh liga még nem kezdődött el, felkészülési és Szuperkupa meccsel, valamint a Pjunyik Jereván elleni két selejtezővel hangolt a Plzen a Rosenborg ellen – az örmény bajnokot 9-1-es összesítéssel zúzta szét. Ebből négyet a szlovák Marek Bakos jegyzett, Daniel Kolar pedig három gólt lőtt. Idegenben is eredményes a Viktoria, úgy érzem, az egyre markánsabb Rosenborg ellen Trondheimben is lesz keresnivalója.

1. Rosenborg – Viktoria Plzeň

D – Sportingbet: 3,20; Bwin: 3,35; bet-at-home.com: 3,45

Labdarúgás – Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérk.
fogadási határidő: szerda, 20:45

2. (0-1) FC Köbenhavn – Shamrock Rovers

H – Sportingbet: 1,45; Bwin: 1,42; bet-at-home.com: 1,25

Labdarúgás – Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérk.
fogadási határidő: szerda, 20:00

3. Benfica – Trabzonspor

H – Sportingbet: 1,30; Bwin: 1,31; bet-at-home.com: 1,30

Labdarúgás – Bajnokok Ligája-selejtező, 3. forduló, 1. mérk.
fogadási határidő: szerda, 20:45
Szólj hozzá Te is!