Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
jan07

Sikeres kiárusítás Valenciában

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

Mata és Soldado húzóemberek lettek

Mata és Soldado húzóemberek lettek

Komoly rések tátongtak a Valencia büdzséjében, nem nagyon volt más út, mint eladni a legértékesebb portékákat. Elsősorban persze a két világbajnok Davidot, Villát és Silvát. Helyettük tucatemberek érkeztek, mégis a Bajnokok Ligáját érő helyeken tobzódnak a “denevérek”. Vasárnap derbit játszanak.

Közel nyolcvanöt millió euró készpénzt harácsolt össze a Valencia játékoseladásból, plusz megszabadult az iszonyú teherként cipelt fizetésektől is. Természetesen a kényszer szülte ezt a lépést, hiszen súlyos adósságokba verte magát az egylet, még a bajnoki indulásuk is veszélybe került. Csak a David Villa, David Silva kettős ért közel hetven misit, őket már nem lehetett Valenciában tartani. De Zsigics, Alexis és Marchena elpasszolása is milliós bevételt hozott. Távozott még Fernandes, Del Horno és Hugo Viana, Baraja pedig szögre akasztotta a csukáját.
Hogy ne a kiesés elkerülését küzdjenek a fehér-feketék, igazolni is kellett pár játékost, persze csak a középszerre futotta. Soldado volt a legdrágább a maga tízmillió eurójával, a támadó nagy karrier előtt állt, de végül nem futotta be azt, rajta kívül Aduriz, Mehmet Topal, Tino Costa, Stankevicius és Ricardo Costa érkezett még. Összesen 26,7 milliót költöttek el az érkező 84,3-ból.

Arra lehetett számítani, hogy langyos vízben lubickolva a középmezőnyben lógatja a lábát a Valencia, a lényeg a nyugodt idény abszolválása lesz. Ehelyett tizenhét forduló után mindössze négy vereséggel a negyedik helyen áll, vagyis ha most leintenék a bajnokságot, BL-selejtezőben indulhatnának Unai Emery tanítványai. Ha már szóba került a Bajnokok Ligája, nem hagyhatom szó nélkül, hogy a meggyengült VFC 3-2-1-es mérleggel simán továbblépett csoportjából, csak a Manchester United tudta megelőzni. Az évet egy 2-1-es győzelemmel kezdték a “denevérek”, az Espanyolt verték úgy, hogy Aduriz kiállítása miatt fél órát emberhátrányban kellett játszaniuk. A győztes találatot a kilencvenedik percben szerezte Juan Mata. Aduriz természetesen kihagyja a Levante elleni derbit, ami elég nagy érvágás, hiszen ő a házi gólkirály.
Az előző három fordulóban hét pontot szerzett főhősünk, és mindösszesen kettő bajnokin nem tudott betalálni: Sevillában és Madridban. Ki is kapott mindkétszer.
Legutóbb 2008-ban játszott egymással a két együttes, akkor 5-1-re nyert a Valencia a Ciutat de Valènciában. A Levante a 17. helyen áll, legutóbb otthon a Bilbaótól kapott ki, majd Barcelonában is.

1. Levante – Valencia

V – BetClic: 1,85; Expekt: 1,85; Sportingbet: 1,75; Bwin: 1,80

Labdarúgás – Primera División
fogadási határidő: vasárnap, 21.00

2. Racing Santander – Sporting Gijón

H – BetClic: 1,90; Expekt: 1,95; Sportingbet: 1,875; Bwin: 1,90

Labdarúgás – Primera División
fogadási határidő: vasárnap, 17.00

3. Fiorentina – Brescia

H – BetClic: 1,45; Expekt: 1,55; Sportingbet: 1,444; Bwin: 1,45

Labdarúgás – Serie A
fogadási határidő: vasárnap, 15.00
Szólj hozzá Te is!