Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
aug31

Tizenhat éve nem vertük a svédeket

 Online sportfogadás-esélyek 6 hozzászólás

Ilyet nem látunk majd pénteken, Dzsudzsák és Vermes is sérült

Ilyet nem látunk majd pénteken, Dzsudzsák és Vermes is sérült

Pénteken ismét egy Magyarország-Svédország válogatott labdarúgó-mérkőzést rendeznek, az elmúlt kilenc évet tekintve már a nyolcadikat. Unjuk, főleg azért, mert a kapu mögött csápoló magyar fanatikusok jó része nem is láthatta a meggypiros mezeseket svédet-verni. Tizenhat éve el vagyunk átkozva.

Svéd fóbia? Ibra-mágia? Van itt minden, úgy félünk az északi óriásoktól, mint Éden-Aranypart Szandra a munkától. Ezek a sárga-kék mezes legények az előző hat magyarok elleni tétmérkőzésüket megnyerték, háromszor Budapesten. Sajnos nekünk az sem előny, ha itthon játszunk, hiába telik meg a Puskás – megnyitott része. A pénteki Magyarország-Svédország Eb-selejtezőre már alig lehet jegyet kapni, ha ezen múlna Rudolfék sikere, három ponttal közelebb lennénk a háromkoronásokhoz. De sokkal inkább Ibrahimovicon, Källströmön, Svenssonon és Toivonenen múlik majd, no meg Liptákon vagy épp Laczkón.

Legutóbb 1995-ben vertük meg a svédeket, majd 2002-ben egy pontot szereztünk. Azóta semmi. Egyetlen egyszer vertek meg minket nagyon, 2004 októberében 3-0-val küldtek haza, egyébként általában csak egy góllal jobbak. De azzal mindig, és most sem nekünk áll a zászló – sérülés és eltiltás miatt nem áll Egervári mester rendelkezésére Juhász, Gera, Vanczák, Szalai, Lázár és Dzsudzsák. Ez alsó hangon is négy stabil kezdő, plusz a csapatkapitány és annak helyettese. Mivel a merítési lehetőségeink igencsak korlátozottak, nem kérdés, ki az ütközet esélyese. Itt jegyzem meg gyorsan, hogy vereség esetén nulla százalékra csökken a kontinenstornára való kijutásunk esélye, ám ez győzelem esetén sem több mondjuk 20%-nál. Pesszimizmus? Inkább realizmus. De a lelkünknek jót tenne egy siker, ezeket a bosszantó északi ikeásokat jó lenne végre lehajtott fejjel látni.

Izland ellen főpróbáztunk, nem ment rosszul, lazán lenyomtuk őket 4-0-ra. Halkan súgom meg, hogy a szigetlakók nem fejtettek ki elég ellenállást, játékuk csalódás volt. Azonban Korcsmár jól teljesített Juhász helyén, Varga Józsi tökéletesen megoldotta a jobb hátvéd feladatkörét, Hajnal megfelelően irányított, Rudolf szokás szerint veszélyes volt. A bal oldalon Балаж Джуджак a válogatott formáját hozta, visszafogott, indiszponált volt, ám lőtt egy szép gólt. A legértékesebb magyar labdarúgó azonban kulcscsontját törte, így ő is kénytelen lesz a VIP-szektorból nézni a fontos mérkőzést.
A legnagyobb kérdés, hogy ki fogja őt helyettesíteni!? Kézenfekvő lenne a Mainzban rendszeresen játszó Stieber csatasorba állítása, de a tippem az, hogy Egervári nem teszi meg. Vannak furcsa elképzelései – vagy sima, mezei(y) tanácsadói?… – az egyébként remek szakembernek, az egyik ilyen, hogy a Bundesligában edződő szélső-támadó nem érett a feladatra. De Koltai, vagy a 10 NB I-es meccset játszó Lázár az volt… Van esély Halmosi játékára, de lehet, hogy a követhetetlenül gyors(…) Czvitkovicsot rendeli át a baloldalra. A legjobb megoldás talán az lenne – ha már Stieber úgysem játszhat -, ha Rudolf kijönne a szélre és Szabics küzdene centerként.

Az is rossz hír, hogy Ibrahimovic felépült, de az igazán mellbevágó az, hogy évtizedek óta nem volt olyan erős a svéd válogatott, mint napjainkban, pedig hát a korábbi eredményeink… de ezt lásd fentebb. Erik Hamrén együttese majd’ egy éve nem kapott ki senkitől, júniusban négyet lőtt a moldávoknak, majd ötöt vágott a finneknek, három hete pedig Ukrajnában győzött.

Csalódni fogunk péntek este.

1. Magyarország – Svédország

V – Sportingbet: 1,75; Bwin: 1,90; bet-at-home.com: 1,90

Labdarúgás – Európa-bajnoki-selejtező
fogadási határidő: péntek, 19:45

2. Finnország – Moldova

H – Sportingbet: 1,60; Bwin: 1,55; bet-at-home.com: 1,55

Labdarúgás – Európa-bajnoki-selejtező
fogadási határidő: péntek, 17:30

3. Norvégia – Izland

H – Sportingbet: 1,363; Bwin: 1,40; bet-at-home.com: 1,40

Labdarúgás – Európa-bajnoki-selejtező
fogadási határidő: péntek, 20:00Hozzászólások
 • Marica augusztus 31. 18:52 (#1) | Válaszolok

  Ennyi “rábeszélés” ;-) után kedvem lenne megtenni a magyarok győzelmét.

  236 1 Magyarország – Svédország 4.25 3.25 1.65

 • fradi22 augusztus 31. 21:03 (#2) | Válaszolok

  x-re jók lehetünk!

 • ZOTOTO szeptember 01. 14:29 (#3) | Válaszolok

  Sima svéd győzelem.

 • Csomi01 szeptember 03. 01:36 (#4) | Válaszolok

  T. Szerkesztő

  Többször hangot adtam már annak ha valaki a Magyar válogatottat szidta v. lenézte! Magyar ember ha pesszimista, ha realista mint ön, szurkoljon és bízva bízzon a saját nemzeti csapatában. Nagyon jó lett a Magyar csapat, bár tény, hogy MÉG nem tökéletes. Egervári Sándor-ról egy szava nem lehet senkinek, azért ne felejtsük el, hogy mit vitt ő végbe, mint ezzel a csapattal, mint a U21-esel. Hajrá Magyarok!

 • zso szeptember 03. 09:55 (#5) | Válaszolok

  Utólag elolvastam az elemzést, semmi lenézés nem volt benne. Dzsudzsák pótlása is el lett találva.
  Az más kérdés, hogy én nem fogadnék magyar csapat ellen, élesben ez a meccs is 3esélyben volt nálam. De a számokkal nehéz vitatkozni, Marica leírta az oddszokat, nem mi voltunk az esélyesek.
  Most hirtelen nem jut eszembe, mit vitt végbe Egervári a tegnapin kívül ezzel a csapattal, de a keret 80%-a szerintem is jogosan lett beválogatva, nincs náluk jobb.

 • Costly szeptember 05. 11:58 (#6) | Válaszolok

  Én tudom mit vitt végbe Győrben a maestro: csúnyaságokat rajzolgatott…


Szólj hozzá Te is!