Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl18

Uruguay pole pozícióban

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

Uruguay lett a Copa esélyese

Uruguay lett a Copa esélyese

Ha pusztán azt a tényt nézzük, hogy melyik dél-amerikai válogatottnak sikerült a legjobban a világbajnokság, ezt vesszük alapul a latolgatásnál, akkor az elődöntőig jutó Uruguay kapta volna a legkisebb oddsot a végső sikerre. Csakhogy egy olyan kontinensen, ahol Brazília és Argentína is székel, nehéz favoritnak lenni az indulásnál. Mostanra viszont az uruké a pole position.

A dél-amerikai hűvös teljesen megkavarta a mezőnyt, a negyeddöntőkben egyetlen párharc sem úgy végződött, ahogy az esélyesség alapján azt vártuk. Peru Kolumbiát, Uruguay Argentínát, Paraguay Brazíliát, Venezuela pedig Chilét ütötte ki. A házigazdák ötven percig emberelőnyben játszottak a vb negyedik ellen, mégsem tudták bevenni az ihletett formában védő Muslera kapuját. Teljes létszámban mindkét oldalon esett egy-egy gól, tehát 1-1-el mentek bele a hosszabbításban. Ahol szintén nem sikerült Messiéknek betalálniuk, igaz Mascherano kiállítása miatt ekkor már ők is kevesebben voltak. A lutrinak számító tizenegyesrúgásokat Uruguay nyerte, aki akkor még nem is sejtette, hogy a négy között már a legesélyesebbnek fog számítani.

Forlánék hiányos együttessel mennek majd neki a csoportkörből már ismert Perunak, a kiállított Diego Pérez eleve kihagyja a meccset, két védő, Godín és Victorino sérült, sőt a veterán Scotti sem 100%-os. És az olasz ezüstcipős Cavani is maródi, Forlán és Suárez maradt csak elől. Mondjuk itt a csak-ot méretes idézőjelbe érdemes érteni, mert két világklasszisról beszélünk. Viszont most nem megy nekik, a négy meccsen négy gólt lőtt Uruguay, mindegyik egyet-egyet. És csak a Mexikó “B” elleni mérkőzést nyerte meg, mondhatjuk tehát, hogy nem vb-4. színvonalon futballozik. Viszont hat mérkőzés óta veretlen és mégiscsak a házigazdákat ütötte ki. Peru meg csak Peru. Komolyabb eredmények és két klasszis nélkül: Farfán és Pizarro sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a Copát, bár akkor még senki sem hitte, hogy a harmadik héten is versenyben lesz a piros-fehér együttes.

A csoportkörben 1-1-et játszott egymás ellen a két válogatott, Mexikót Peru is leverte, Chilétől viszont kikapott. Igaz, mivel addigra már továbbjutott, a tartalékok léptek pályára. A logikus eredmény az iksz lenne, hiszen a negyeddöntőben is négyből három párharc tovább tartott kilencven percnél. Uruguay viszont erősebb és rutinosabb is Perunál, ez az élesebb helyzet jobban fekszik a celestének, így én rájuk voksolok.

1. Uruguay – Peru

H – Sportingbet: 1,727; Bwin: 1,75; bet-at-home.com: 1,70

Labdarúgás – Copa América, elődöntő; Argentína
fogadási határidő: szerda, 02:45

2. Flora Tallinn – Shamrock Rovers

H – Sportingbet: 2,30; Bwin: 2,25; bet-at-home.com: 2,30

Labdarúgás – Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó (1.m: 0-1)
fogadási határidő: kedd, 17:30

3. FK Ekranas – Valletta FC

H – Sportingbet: 1,30; Bwin: 1,31; bet-at-home.com: 1,30

Labdarúgás – Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, visszavágó (1.m: 3-2)
fogadási határidő: kedd, 18:00
Szólj hozzá Te is!