Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
márc30

Van miért törlesztenie a Fradinak – derbi!

 Online sportfogadás-esélyek Nincs hozzászólás

Schembri idén még csak kapufáig jutott

Schembri idén még csak kapufáig jutott

Április elsején rendezik a Ferencváros-Újpest csúcsderbit és ennek fele sem tréfa. Az idény két legfontosabb meccsét ez a két együttes játssza, bárhogy is álljanak a tabellán a felek. Ősszel az Újpest kiütötte a Fradit, ám a 6-0 ellenére a zöldek nyolc hellyel előrébb állnak. Visszavágás, nemes bosszú vagy ismét lila mámor?

A Fradinak a szörnyű formája ellenére nincs más választása, le kell győznie ősi ellenfelét, az Újpestet, máskülönben rájuk zúdul a népharag. Ha csak egy apró góllal is felülkerekedne a kilencedik kerületi együttes, meg lenne bocsátva a Fehérvár elleni égés és a győri vereség. Az Üllői úton ez teljesíthető feladat, pláne úgy, hogy a lilák idegenben szeptember közepe óta céltalanul lézengenek, egyetlen árva pontot nem gyűjtöttek be. A debreceni 1-1 után egymás után hatszor szenvedtek vereséget. Idén a Fáy utcában jártak csak és úgy kaptak ki 1-0-ra, hogy egy szűk órát emberelőnyben játszottak Simekék.
Az előző fordulóban a két télen igazol támadó, Balajti és Ahjupera találatával 2-1-re legyőzték a még náluk is nagyobb bajban lévő MTK-t, vagyis egyértelműen jobb formában vannak a lilák, mint a Fradi, mely 258 perc óta képtelen az ellenfelek hálójába találni. És nem azért, mert pechje van, minden kifelé pattan és hasonló blődségek, hanem konkrétan helyzetbe se nagyon kerül. A Viditől otthon kapott egy ötöst, majd Győrben kapott ki 1-0-ra.

Csapat és egyéni szinten is alulteljesít Prukner László együttese: hátul elemi, gyermekded helyezkedési hibákat követnek el Balogék, a középpályán azok vannak rémes formában, akiknek mozgatni kellene a csapatot – Heinz, Andrezinho, Rósa és Józsi. És mivel nincs középpálya, elől a nyolcgólos Schembri is csak szenved, Miljkovic és Morales pedig eleve képességbeli hiányosságokkal küszködik. Abdi ügyes lenne, de nem játszik, mert egyrészt üveglábú, másrészt pedig akaratgyenge, teljesen motiválhatatlan.
Talán csak Marótiról és Tóth Bencéről mondhatjuk, hogy hozza az elvárhatót, ám előbbi eltiltás miatt a lelátón fog ülni, a 21 éves tehetségre meg csereként számít a mester. Fontos és döntő kérdés, hogy Pruknek a háromvédős szerkezetet választja-e, amely már többször is megbukott.

Az Újpestnél komolyabb gondokról nem számolhatunk be, egyszerűen csak a kényszerből megfiatalodott együttes nem nagyon képes többre. Az biztosan lendít majd a játékuk színvonalán, hogy Barczi, Rajczi és Pollák is felépült sérüléséből és minden bizonnyal az utánpótlás válogatottnál lerobbanó Balajtit is összekapják péntekre.

Amennyiben a félelmetes drukkolás és a meccs presztízse valamivel jobb játékra ösztönzi az állítólag magánéletbeli gondok miatt kattogó Heinzet, Rósát vagy épp Andrezinhót, akkor a tíz Albert Stadionban lejátszott meccséből hetet megnyerő Fradi behúzza a városi derbit és visszavág az őszi 0-6-ért. Abból az Újpestből mellesleg már nem lesz itt a kétszer betaláló Tisza, az első gólt rúgó Simon Krisztián és a védelem vezére, Vermes.

1. Ferencváros – Újpest

H – Sportingbet: 2,10; Bwin: 2,00; bet-at-home.com: 2,00

Labdarúgás – NB I
fogadási határidő: péntek, 19.00

2. Szolnok – Videoton

V – Sportingbet: 1,45; Bwin: 1,50; bet-at-home.com: 1,45

Labdarúgás – NB I
fogadási határidő: szombat, 15.00

3. MTK Budapest – BFC Siófok

H – Sportingbet: 1,65; Bwin: 1,62; bet-at-home.com: 1,60

Labdarúgás – NB I
fogadási határidő: szombat, 17.00
Szólj hozzá Te is!Heti totó tippek (8/1. hét)

1. FC Köbenhavn - Chelsea 2
2. Lyon - Real Madrid 2
3. Internazionale - Bayern München 2
4. Marseille - Manchester Utd. 2
5. Blackpool - Tottenham 2
6. Arsenal - Stoke City 1
7. Porto - Sevilla 1
8. Liverpool - Sparta Praha 1
9. PSV - Lille 1,x
10. Sporting CP - Rangers 1
11. Ajax - Anderlecht 1
12. Villarreal - Napoli 1
13. Twente - Rubin Kazany 1
+1. VfB Stuttgart - Benfica x

Kiemelt tippmixek

Holnap, 17:45 Porto - Sevilla 1.75|3.35|4.15
Holnap, 20:30 Internazionale - Bayern München 2.11|3.25|3.05
Holnap, 20:30 Marseille - Manchester Utd. 3.30|3.00|2.10

Totó eredmények (7/2. hét)

1. Dortmund - St. Pauli 1
2. Freiburg - Wolfsburg 1
3. Hamburg - Werder Bremen 1
4. Hannover - Kaiserslautern 1
5. Hoffenheim - 1. FC Köln x
6. Mainz - Bayern München 2
7. Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 1
8. Bologna - Palermo 1
9. Internazionale - Cagliari 1
10. Lecce - Juventus 1
11. Chievo - Milan 2
12. Genoa - Roma 1
13. Fiorentina - Sampdoria x
+1. Mönchengladbach - Schalke 1
Mito