Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl13

Viking El-teszten a zöldek

 Online sportfogadás-esélyek 1 hozzászólás

Egyelőre rejtély a norvég Aalesund ereje

Egyelőre rejtély a norvég Aalesund ereje

Minkét magyar Európa-liga-csapatunk magabiztosan, simán túljutott az első selejtezőkörön, majd mindkét zöld-fehér gárda norvég ellenféllel került szembe. A Paks és a Ferencváros is otthon kezdi a kemény, munkásnak ígérkező párharcot. Viking-verésre fel!

Egyelőre szinte lehetetlen megmondani, hogy a mi két zöld brigádunkhoz képest milyen játékerőt képvisel a két norvégiai focicsapat, egyéb tényezőket is meg kell vizsgálnunk. Többet között azt, hogy jelen pillanatban, de csütörtökön nem különben, elviselhetetlen hőség uralkodik az országban, árnyékban is 30 Celsius fok fölé kúszik a hőmérő higanyszála. Norvégiában nem. Sem most, sem máskor. Tromsőben nagyjából 10, Aalesundban pedig 13 fok van jelenleg, ezek a fiúk viszonylag ritkán játszanak ekkora kánikulában. Ez előny. A Fradi például Jerevánban is tudott győzni, ahol hasonló idő volt, mint most itt. Ráadásul egyre több brazilja van a fővárosiaknak, ők lubickolnak ilyen klímában. A legújabb szerzeményét, a villámléptű támadót, Somáliát sajnos nem tudta nevezni a Ferencváros, Felipe Félix viszont már most bizonyított, Andrezinhónak és Juniornak is egyre jobban megy.

A másik tényező a pálya: Aalesundban műfűvön játszik az AFK, ami ott határozottan az ő malmukra hajtja a vizet, Pesten viszont a Fradi lesz előnyben a füves pályán. Na meg azt is vegyük figyelembe, hogy a kilencedik kerületiek szurkolói fantasztikus atmoszférát teremtenek. Az Aalesund egyébként jó kis csapat, ötödik helyen áll a bajnokságban, keményen, stabilan védekezik és van egy-két remek képességű labdarúgója – a Costa Rica-i Barrantest tartják a legtöbbre, de Parr, Sellin és a Fradi által is figyelt észt válogatott hátvéd, Jääger is kiváló játékos.
A Fradi oda-vissza verte az örmény Ulissest, utána Moszkvában verte a helyi Lokomotivot. Idén lényegesen erősebbnek tűnik a gárda, jól, körültekintően és posztra igazoltak Pruknerék. Előnyt szereznek a narancs-kékek ellen. Lisztes és Tóth Bence sérült, akárcsak az első körben, Rósa viszont már segíthet.

A Paksnak nehezebb dolga lesz, több szempontból is – egyrészt a Tromsö nagyobb játékerőt képvisel, mint az Aalesund, másrészt nem játszhatnak otthon Kis Károly tanítványai, mivel a paksi létesítmény semmilyen követelménynek nem felel meg. A fehérvári Sóstói Stadion pedig ugyan az országban van, közel Tolnához, de mégsem az édes otthon. A meleg viszont adott. A TIL oda-vissza verte a Daugavát, 5-0-ra nyert Lettországban… A hétvégén a Valerenga ellen tartalékoltak az északiak, ami nem jó hír, Koppinen és Rushfeldt sérülése viszont most kapóra jön a Paksnak.

1. Ferencváros – Aalesund

H – Sportingbet: 2,00; Bwin: 1,91; bet-at-home.com: 1,90

Labdarúgás – Európa-liga, második selejtezőkör, 1. mérk.
fogadási határidő: csütörtök, 19:00

2. Paks – Tromsø

D – Sportingbet: 3,30; Bwin: 3,30; bet-at-home.com: 3,25

Labdarúgás – Európa-liga, második selejtezőkör, 1. mérk., Székesfehérvár
fogadási határidő: csütörtök, 19:00

3. BK Häcken – Honka

H – Sportingbet: 1,45; Bwin: 1,50; bet-at-home.com: 1,50

Labdarúgás – Európa-liga, második selejtezőkör, 1. mérk.
fogadási határidő: csütörtök, 19:00

4. FK Tauras – ADO Den Haag

V – Sportingbet: 1,40; Bwin: 1,40; bet-at-home.com: 1,45

Labdarúgás – Európa-liga, második selejtezőkör, 1. mérk.
fogadási határidő: csütörtök, 18:00Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!