Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
ápr24

Expekt – Supertoto, 17. hét

 Supertoto 3 hozzászólás

A Betisnek nagyon megy mostanában Papírszagú hét.
Nézegettük ugyan a magyar totót is, és a szokásos rakkolós Bundesliga meg szőrmebunda Serie A (az SzRt maradi oddsmestere ezért az… izéért… vajon mennyi fizetést kaphat?), ugyanakkor 15 milliós jackpot, hát ez így nem rossz, de kevés még, maradunk a Supertotónál.

A múlt heti módszerre alapozva megint szűrőfeltételek elemzésével szűkítjük a teljes variációt, de kicsit azért keverünk is. Valahogy olyan érzésünk van, hogy ez a hét elég átlagos, mi több, papírforma lesz, de ez még nem sokat segít, mert így is rengeteg kimeneteli lehetőséggel kell számolni. Szűrjünk hát!

Alaptipp: leginkább a vasárnapi kínálatból gondoltuk érdemesnek meríteni. Úgy véljük, a három olasz “nagy” nem fog kikapni, és akkor már a Real Madrid is megérdemli ezt a bizalmat. Ezt a négyet biztosan vállaljuk, ha egyik-másik elszállna is, ugrik ugyan a teli, de legalább az nyerőosztályok summája is növekszik! Érdemes lehet elgondolkodni még a Murcia, a Bolton, a Fulham és a Birmingham sikerének valószínűségén is, de ezek már legalább langyosak. A többi hat mérkőzés viszont erősen háromesélyes.

MinMax 1X2: 9 hazai és 5 vendég sikert mutat a papírforma. A héten az egyesek alsó határát 6-ra lőjük be, és 9 legyen a felső (64%). Vendégeknél alsó határként nem látjuk értelmét 3 alá menni, de 5 fölé sem (62%) – ez erős szűkítés! És ha már izmozunk, akkor az iksz legyen 2-4-es tartományú (68%), miért is ne?

Tapadás: a múlt héten itt figyelt be a négyből két hiba, ám csak az egyik miatt verhetjük a fejünket a falba, mert a hármas iksztapadás igazi ritkaság, hát istenem, kifogtuk, van ilyen. Továbbra is hiszünk a statisztikában, ezért az egyeseket 2-4 (76%), az ikszeket 1-2 (83%), és a ketteseket is 1-2 (76%) tartományban szűrjük.

Múltszűrés: minimum négy ismétlődés nagyon valószínű: Liverpool 2, Sevilla 2, Roma 1 és Real Madrid 1, így az alsó korlátot 4-re lőjük be, a felső pedig – hasra csap! – legyen a mágikus 7-es szám (74%).

Meglepetés: igazán nagy durrantással nem számolunk a héten. Nagyobb meglepetésként 9 kimenetelt definiáltunk, de ebből csak 1-et fogunk engedélyezni, azt is maximumként (81%). Inkább a kisebb meglepetések felé fordulunk, a lehetséges 10 kimenetelből legalább 2 realizálódik szerintünk, de 4-nél többet nem várunk el (67%).

Vezetések: két vezetést viszünk párhuzamosan, és csak a közös metszetükkel számolunk a játékban! Az egyik vezetésnél három csoportot definiálunk és vezetünk külön-külön mindegyikre. Az elsőt nevezzük papírnak, ide soroljuk az Inter-Milan-Roma-Real kétesélyes négyest papírra vezetve 2-4 találattal számolva. A második csoport a félpapír, Pool-City-Spurs-Sevilla háromesélyek papírra vezetve, 1-3 találatot elvárva. A harmadik csoport a Wigan-Sunderland-Barca-Pompey-Everton-Villarreal háromesélyes hatosfogat papírra vezetve, de light elvárásokkal, hát 2-4 találatban bizakodunk. Valószínűséget ezekhez nem tudunk jelezni, a vezetések teljesen szubjektívek, de szűkítenek rendesen. A másik vezetésünk mind a 14 mérkőzésre vonatkozik, papírformához képest 5-7 eltérést tippelünk, és ide már tudunk statisztikai valószínűséget is adni, ez 52%.

10-4-0 index, sokat magába foglal, de a fenti szűréssekkel jól redukálható.
Sok sikert mindenkinek!

A Supertoto 17. heti tipposzlopa:

Birmingham – Liverpool = 2+X+1 (KPP)
Manchester City – Fulham = 1+2+X (PKN)
Wigan – Reading = 1+2+X (PPK)
Sunderland – Middlesbrough = 1+2+X (PPK)
Tottenham – Bolton = 1+X+2 (PKN)
Deportivo – Barcelona = 2+1+X (PPP)
Murcia – Sevilla = 2+X+1 (KPP)
Portsmouth – Blackburn = 1+2+X (PPK)
Inter – Cagliari = 1+X+2* (PNN)
Livorno – AC Milan = 2+X+1* (NKP)
AS Roma – Torino = 1+X+2* (PNN)
Everton – Aston Villa = 1+2+X (PPK)
Real Betis – Villarreal = 2+X+1 (KPP)
Real Madrid – Athletic Bilbao = 1+X+2* (PNN)

Eseményenként a három lehetséges kimenetelt elsősorban papírforma, másodsorban pedig a megérzéseink, a csapatok pillanatnyi formája és egymás elleni múltja alapján rangsoroltuk. A zárójelben lévő besorolás HDV sorrendre vonatkozik, és Papírforma, Kisebb/Nagyobb meglepetést rövidít.

És a vázlat: Klikk az eredményre!

ÁronHozzászólások
 • Firestarter április 24. 22:57 (#1) | Válaszolok

  Az a gáz , hogy néha olyan pocsék a spanyol bajnokik közvetítésének a minősége …(néha az olasz is ). Ezerszer élvezhetőbb a bundesliga közvetítés, csak ott meg a meccsek nem a legjobbak :D

 • euroaron április 26. 20:47 (#2) | Válaszolok

  ez a döntetlenek hete… :)

 • euroaron április 28. 08:09 (#3) | Válaszolok

  Értékeljük ezt a hetet is!
  Alaptipp: a négy nagy kétesélybe, mind bejött első helyen.
  MinMax 1X2: nagy szívás, 5-5-4 lett a vége, tehát egy-egy hibapont az egyeseken és az ikszeken megjelent.
  Tapadás: újabb hibapont, mert az egyesek nem ragadtak.
  Múlt: hét ismétlődés, ez bejött.
  Meglepetés: Fulham, mint nagymeglepetés, egy darab, megvan. Bolton és Blackburn, két kisebb meglepetés, megvannak.
  Vezetések: a nagyvezetés 8 eltérést mutat, ez egy újabb hibapontot jelent. A kisvezetéseknél a papírcsoport teljesült, a félpapír négyből nullát produkált, ez egy hiba, és a hatosfogat két találattal megint csak teljesült.
  Összesen 5 hiba, ami maximum 9-est jelent ezekkel a szűrési feltételekkel.
  A megjátszott játék ugyanakkor most egy darab 12-est és egy darab 11-est produkált, értéke olyan 13ezer pénz.


Szólj hozzá Te is!