Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
jún30

Tippmix 26/2 – Sima magyar sikereket várunk az El-ben!

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Marótira fontos szerep hárul

Marótira fontos szerep hárul

Csütörtökön pályára lép az Európa-ligában a magyar bajnokság két dobogósa, a Fradi és a Paks. Mindkét reprezentánsunk egyértelműen verhető ellenfelet kapott, és el is várjuk, hogy simán begyűrje ellenfelét a két zöld-fehér együttes. Hajrá fiúk, mutassátok meg!

A Ferencváros viszontagságos évek után, a poklot – másodosztály – is megjárva hat év elteltével tért vissza az európai porondra. És szeretne rögtön nagyot alkotni, de legalábbis az 2005-ös csúfságot kijavítani. Akkor a rettegett (…) FC MTZ-RIPO Minszk ütötte ki a Zöld Sasokat, 2-0-ra győzve az Üllői úton. A visszavágón már hiába nyertek 2-1-re Lipcseiék. Szégyenteljes búcsú volt a nemzetközi mezőnytől, noha akkor még nem gondolták a IX. kerületiek, hogy hat évig kell várni az újabb fellépésre. Most viszont nagyon eltökéltek és az új menedzsment mindent megtett, hogy ütőképes csapat álljon össze az örmény Ulisses ellen. A bajnoki bronzérmes keret elég szűk és minden szempontból kevés volt.

A június így aztán pörgősre sikerült, meglepően gyorsan igazoltak meglepően sok játékost – érkezett Grúz, Jovanovic, Otten, Lisztes, Oláh, Félix, Somália és minden bizonnyal a szerb Vidovics és a szintén brazil Alison is. Ide kell sorolni Fitost, Fülöpöt és Andrezinhót is, a két fiatal tavaly nem lépett pályára, Fitos kölcsönben volt, Fülöp az NB II-ben, az ördöngösen cselező brazil pedig tavasszal sokáig sérült és talán sértődött volt.
Közülük egyértelműen a holland elsőosztályból érkező középhátvád, Mark Otten a legnagyobb erősítés, a 25 éves németalföldi labdarúgó stabil csapattag volt a NEC Nijmegenben. Rendkívül képzett és intelligens bekk. A hasonló korú bosnyák Jovanovic a szerb első ligában szerepelt, igazi szélső: gyors, erőszakos és fáradhatatlan. A brazil Félix egyelőre azzal tűnik ki, hogy majd’ kétméteres, a gyorsnak és ügyesnek tűnő Somália nem lett nevezve.
A magyarokat ismerjük, Lisztes elsősorban érzelmi és öltözői okok miatt érkezett, ám a DAC elleni győztes felkészülési meccsen remekül játszott, azonban most – akárcsak Rósa és Tóth – sérült. Oláhban mindig benne van 10-15 gól, Grúz pedig megbízható, kőkemény hátvéd.

Persze nem csak jöttek, távoztak is kulcsemberek – Schembri nem fogadta el a Fradi új ajánlatát és távozott, Heinz családi okok miatt hazatért, Tutorics és Stanics pedig a fizetéscsökkentésre nem bólintott rá.
Mindössze két előkészületi összecsapást kért Prukner mester, ám azokat igen jó csapatok ellen játszották. A Dunaszerdahely és a Temesvár elleni ütközetet is a Ferencváros nyerte, ám ami ennél fontosabb, hogy biztató volt a zöldek játéka. Az örményekről csak annyit tudni, hogy általában kevés gólt kapnak, foggal-körömmel és minden egyébbel védekeznek, ennek ellenére legalább kétgólos előnyre szükség lenne. A Tippek szerint sikerül is.

várható kezdőcsapat

Ranilovic – Balog, Otten, Grúz, Junior - Maróti – Jovanovic, Józsi, Andrezinho – Abdi, Oláh

A mérkőzésről élő közvetítést olvashatsz a Twitteren!

Az Európában abszolút újonc Paks a lehető legkönnyebb ellenfelet kapta, az andorrai társaság nem okozhat gondot, még idegenben sem. A tolna megyeiek kerete minimálisan változott, két ember érkezett, Heffler Norbert és Hrepka. Előbbi nem utazott, utóbbi csere, vagyis a tavaszi alapcsapatot küldi pályára Kis Károly.

várható kezdőcsapat

Csernyánszky – Heffler T., Éger, Fiola, Csehi – Sifter, Sipeki – Bartha, Böde, Vayer – Magasföldi

029 (0-1) Ferencváros – Ulisses FC (örmény)

H – tippmix: 1,54

Labdarúgás – Európa-liga, első selejtezőkör, 1. mérk.
fogadási határidő: csütörtök, 18.45

033 (1-0) UE Santa Coloma (andorrai) – Paks

V – tippmix: 1,72

Labdarúgás – Európa-liga, első selejtezőkör, 1. mérk.
fogadási határidő: csütörtök, 19.00

047 Buducnost Podgorica (montenegrói) – Flamurtani (albán)

H – tippmix: 1,42

Labdarúgás – Európa-liga, első selejtezőkör, 1. mérk.
fogadási határidő: csütörtök, 19.00
Szólj hozzá Te is!