Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
márc24

Tippmix 12/2 – Essien nélkül is bombaerős Ghána

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

K-P. Boateng lehet a középpálya vezére

K-P. Boateng lehet a középpálya vezére

Michael Essien, a Chelsea ghánai válogatott labdarúgója két súlyos sérülése után lemondta a válogatottságot, és ugyan már ismét játszik a Premier League-ben, úgy érzi, még nem jött el az ideje annak, hogy újra pályára lépjen a nemzeti tizenegyben. Ghána azonban nélküle is rendkívül erős, Kongóban is a győzelem a cél.

Afrikai Nemzetek Kupája-selejtezőjében két forduló után még kapott gól nélkül áll a kontinens egyik legerősebb válogatottja, Ghána. Mégsem örülhetnek felhőtlenül a Fekete Csillagok, mivel Szudán ellen hazai pályán nem tudtak gólt lőni. Így, mivel Szváziföldön hármat rámoltak be, négy ponttal állnak. A világbajnokságon is részt vevő, mi több a legjobb afrikaiként nyolc közé jutó együttes kiemelkedik a csoportból, nem kérdés, hogy az ANK-n a helye. De azért ingyen nem adják nekik sem a továbbjutást, Kongóban is meg kell majd izzadniuk. És nem csak a hőség miatt. Litsingiék – igen, a kecskeméti fickó – 3-1-re verték otthon Szváziföldet, és tizenegy mérkőzés óta veretlenek hazai pályán. Ennek tükrében, érthető, hogy 1,60-os a vendég siker szorzója. Ghána egy 4-1-es Togo elleni győzelemmel melegített.
Essien továbbra sem áll a szerb kapitány rendelkezésére, ám ott lesz – a teljesség igénye nélkül – Asamoah Gyan, Kevin-Prince Boateng, Kwadwo Asamoah, Sulley Muntari, Andre Ayew, Prince Tagoe, Dominic Adiyiah, Isaac Vorsah és John Mensah is. Nagyon erősek.

Mali Libériát 2-1-re verte otthon, majd felkészülési meccsen hármat lőtt az erősebbik Kongónak (DK). Zimbabwe nagyjából Libéria szintjén lehet.
A Barcelona második csapata, az Atlétic is kiválóan szerepel, igaz, egy osztállyal lejjebb. A kisebbik Barca előző öt fordulóban négyszer nyert, és – most kapaszkodjatok – tizenkilenc gólt lőtt! A Numanciának hatot vágtak, a Córdoba, a Tenerife és a Tarragona pedig “csak” négyet kapott. Az előző három barcelonai meccsén minimum három góllal nyert az Atlétic.

141 Mali – Zimbabwe

H – tippmix: 1,40

Labdarúgás – Afrikai Nemzetek Kupája-selejtező, A-csoport
fogadási határidő: szombat, 11.45

142 Kongó – Ghána

V – tippmix: 1,60

Labdarúgás – Afrikai Nemzetek Kupája-selejtező, I-csoport
fogadási határidő: szombat, 11.45

193 Barcelona II – Alcorcón

H – tippmix: 1,66

Labdarúgás – Segunda División
fogadási határidő: szombat, 19.45
Szólj hozzá Te is!