Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
ápr15

Tippmix 15/2 – A kiesés szélén a 2009-es bajnok

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Sürgősen pontokat kell gyűjtögetnie a Wolfsburgnak

Sürgősen pontokat kell gyűjtögetnie a Wolfsburgnak

Két éve kisebbfajta csodát vitt véghez a Wolfsburg együttese, amikor is két ponttal a Bayern München megelőzve megnyerte a Bundesliga salátástálját. Az zöld-fehéreket Felix Magath vezette az élre, aki aztán átült a Schalke kispadjára. A “farkasok” pedig mélyrepülésbe kezdtek, jelenleg úgy áll, jövőre a másodosztályban kell vitézkedniük…

Ha már Magath ilyen gödörbe taszajtotta távozásával a VfL-t, úgy gondolták a vezetők, állítsa meg ő a zuhanást. Visszahívták a Schalkétól elzavart kegyetlen, munkamániás diktátort, akinek nem sok ideje maradt megmenteni a két évvel ezelőtti bajnokot. Persze igazságtalan lenne csak a tréner távozásával takarózni, hiszen közben olyan meghatározó játékosok távoztak az együttesből, mint a két bosnyák, az asszisztkirály Misimovic és a gólvágó Dzeko. Az irányító helyére Diego érkezett, ám a brazil elmarad a Werderben látott teljesítményétől, Dzekót pedig egyáltalán nem sikerült pótolni, Mandzukic, Mbokani és Helmes is bőven adós a gólokkal, de a kiherélt támadórészleg miatt Grafite is csak nyolcnál jár.

Az előző tíz fordulóban csak egyszer tudtak nyerni a “farkasok”, akik a tizennégy hazai meccsükön csak 20 gólra voltak képesek. Egyébként 4-5-5-ös az otthoni mérlegük, ami 4-1-9-es St. Pauli-indexhez képes egész tűrhető. Így áll ugyanis vendégként az előző hét fordulóban pont nélkül maradó hamburgi együttes.
A zöldeknél Cícero sárga kártyák miatt pihenni fog, Arne Friedrich viszont visszatérhet eltiltásából, melyet a Frankfurt elleni 1-1 közben szedett össze. Azt a meccset simán kellett volna hozni a Wolfsburgnak, ám képtelenek voltak gólra váltani a számtalan helyzetüket. Végül emberhátrányban egyenlített a horvát Mandzukic.

Minkét együttes 28 pontot szerzett, csak jobb gólaránya miatt áll osztályozós helyes a VfL, ám ha győz, három ponttal meglép a már kieső pozícióban lévő St. Paulitól. Az erőviszonyok alapján simán nyernie kellene.

142 VfL Wolfsburg – St. Pauli

H – tippmix: 1,48

Labdarúgás – Bundesliga
fogadási határidő: szombat, 15.15

169 Young Boys – Bellinzona

H – tippmix: 1,31

Labdarúgás – svájci bajnokság
fogadási határidő: szombat, 17.30

224 Greuther Fürth – Paderborn

H – tippmix: 1,53

Labdarúgás – Bundesliga 2
fogadási határidő: vasárnap, 13.15

241 Basel – Grasshoppers

H – tippmix: 1,36

Labdarúgás – svájci bajnokság
fogadási határidő: vasárnap, 15.45
Szólj hozzá Te is!