Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
ápr29

Tippmix 17/2 – Fradi-Újpest!

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Rajczi és Kabát párosa igen gólerős, de a Fradi védelmét nehéz feltörni

Rajczi és Kabát párosa igen gólerős, de a Fradi védelmét nehéz feltörni

Imádjuk az el clásicót, dörzsöljük a tenyerünket a milánói derbi előtt, izgatottan várjuk, lejön-e verekedés nélkül egy Arsenal-Tottenham, de nekünk, magyar futballrajongóknak az igazi csemege mégis egy jó kis Fradi-Újpest. Főleg, ha lesznek szurkolók. Márpedig szinte biztos, hogy megtelik az Albert Stadion.

Élőkép, görögtűz, transzparensek, hanghurrikán. Nem, nem argentin bajnokiról fogunk értekezni, hanem a budapesti derbiről, mely mindig, minden körülmények között csúcsmeccs. Ennyit a közhelyparádéról.
Az már most, hat fordulóval a bajnokság vége előtt kiderült, hogy egyik gárda sem lesz bajnok, és a kiesés sem fenyegeti őket. A lilák az ötödik helyen állnak, hét ponttal szereztek többet ősi ellenfelüknél. Egy esetleges Fradi-győzelem megnyitná az utat Lipcseiék előtt, hogy előzzenek. Momentán ennél nagyobb örömforrást nem tud elképzelni a zöld-fehér tábor. Apropó, Lipcsei. A 38 éves középpályásnak ez még hat meccsen kell pályára lépnie, hogy ő legyen a Ferencváros történetnek pályára lépési csúcstartója. Mellesleg ez lesz az utolsó derbije.

A formákat tekintve most már nem a Fradinak áll a zászló, mert az Újpest Mészöly Géza irányítása alatt ismét elkezdte gyűjteni a pontokat. Az előző három fordulóban hét egységet tettek be a batyuba, miközben előtte hat összecsapáson jött össze három! Edzőbuktatás!? Vagy ennyivel jobb Mészöly, mint McStay?…
Azért idegenben még így is sok a gondjuk Kabátéknak, 2010-ben egyetlen pontot szállítottak csak haza, legutóbb Nyíregyházán játszottak 2-2-t. Előtte a Kecskemét, a Pápa és a Haladás is elverte őket. De mondom, azóta erősödtek. Csakhogy a Fradi tizenkét(!) forduló óta nem talált legyőzőre, Craig Shorttal csak a félbeszakadt Diósgyőr elleni meccsen kaptak ki a zöldek. Az angol tréner pazarul megszervezte a védelmet, mindössze hat gólt kaptak az elmúlt tizenkét körben. Hétszer nem kaptak gólt Dragónerék! Az Üllői úton 5-6-1-es a mérlegük, az az egy a végén pedig a már említett, ominózus Diósgyőr elleni botrányba fulladt ütközet. Tehát gyakorlatilag veretlen otthon az FTC! Az előző négy otthoni meccsen egyszer kellett csak Megyeri Balázsnak a hálóból kikotornia a lasztit, ám mivel a támadójátéka épp olyan gyenge a Fradinak, amilyen erős a védelme, kettő lőtt dugónál megálltak. A Debrecent viszont egész tűrhető játékkal Tóth hatalmas góljával 1-0-ra le sikerült győzni. Sőt, utána remiztek – természetesen 0-0 – Fehérváron is a Zöld Sasok.

Ami a hiányzókat illeti: több lesz a rés a hazaiaknál, Fitos, Mamic, Wolfe és Kulcsár is sérült, Doherty pedig sárga lapot miatt fog lemaradni a derbiről. A középpályán így Morrison lesz a gyémánt alakzat “alján” és Rósa is bekerülhet Kulcsár helyett. Adnan és Tóth Bence is kezdhet. A sok sérülés mellett jó hír, hogy Balog újra edzése állt, viszont az elmúlt két meccsen a Tutorić-Dragóner duó is remekelt.
A vendégoldalon szinte csak jó hír van, hiszen Kabát Péter két hét után ismét kezdhet, a 13 gólos csapatkapitány jelenléte elképesztőn fontos a IV. kerületieknek.

Summázva: a Fradi védelme manapság az egyik legjobb a ligában, ám előre játékban komoly a lemaradásuk. A lilák meg feljövőben vannak. Én meglepetésnek tartanám a hazai győzelmet, számomra a legkézenfekvőbb kimenetek az X. Gól nélkül, de hangulatosan.

082. Ferencváros – Újpest

D – tippmix: 3,10

Labdarúgás – NB I
fogadási határidő: péntek, 18.45

043. Liverpool – Atlético Madrid

H – tippmix: 1,54

Labdarúgás – Európa-liga, elődöntő, visszavágó (1. m: 0-1)
fogadási határidő: csütörtök, 20.50

056. Kecskemét – Atomerőmű

V – tippmix: 1,70

Kosárlabda – NB I, negyeddöntő, 4. mérk. (állás: 1-2)
fogadási határidő: péntek, 17.45
min. 5-ös kötésben fogadható
Szólj hozzá Te is!