Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
máj13

Tippmix 19/2 – A semmiből lehet bajnok a Standard

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Witsel remek játékával bajnoki címhez segítheti a Standardot

Witsel remek játékával bajnoki címhez segítheti a Standardot

A szájunk tátva, az állunkat már csak a lélek tartja, mondhatjuk, hogy a csodával határos,  amit a Standard Liège művel a belga Pro League felsőházi rájátszásában. A vörösmezes brigád az utolsó, hatodik helyen jutott be a bajnoki címért küzdők közé, most meg az élen villog. Menetelés.

Tulajdonképpen inkább azon kellene meglepődnünk a Standard Liège kapcsán, hogy az alapszakaszban mennyire hogy is mondjam, hullámzóan teljesített, holott az első háromba várta a szakvélemény, a kerete arra predesztinálta volna. Ehelyett viszont épphogy beért a hatba, egy ponttal előzte meg a Mechelent. A pontok felezése után az élen álló Anderlechthez képest nyolc egységnyi hátránnyal rajtolt a playoffban a Standard.
Ott aztán nyolc meccsből hetet megnyert, egyedül Bruges-ben nem tudott nyerni (1-1). Mivel a többiek többször is megbicsaklottak, mostanra már neki van a legtöbb pontja a Genkkel karöltve. Otthon minden ellenfelét legyőzte a Les Rouches és csak a Genk talált be a kapujába. A hétvégén az utolsó ellenfél, az Anderlecht látogat a Stade Maurice Dufrasne-be, amennyiben sikerrel veszik ezt az akadályt is, 2008 és 2099 után ismét bajnokok lehetnek.

D’Onofrio és Jacobs mester is a legjobb együttesért küldheti az utolsó csatába, utóbbi viszont csak akkor nyerhet háborút, ha győznek Liège-ben és a Genk meg kikap Gentben. Erre azért ne vegyünk mérget. Sokkal valószínűbb, hogy az Anderlechtnek be kell érnie a harmadik hellyel, egyrészt mert érzésem szerint a Standard Juhászékat is legyűrik otthon, másrészt a Genk sem fog bukni. A hatalmas vörös menetelésnek bajnoki arany lehet a jutalma.

163 Standard Liège – Anderlecht

H – tippmix: 2,05

Labdarúgás – Jupiler Pro League, felsőház
fogadási határidő: szombat, 19.45

154 Lazio – Genoa

H – tippmix: 1,32

Labdarúgás – Serie A
fogadási határidő: szombat, 17.45

182 CSZKA Moszkva – FK Rosztov

H – tippmix: 1,33

Labdarúgás – Premjer-liga
fogadási határidő: vasárnap, 18.15
Szólj hozzá Te is!