Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl06

Tippmix 27/1 – fáradnak és fogynak

 Foci vb 2010, Tippmix-tippek 4 hozzászólás

Suarez nem játszhat az elődöntőben

Suárez nem játszhat az elődöntőben

A “felső ágon” Hollandia mellett a meglepetéscsapat, a vb-szereplést csak pótselejtezővel kiharcoló Uruguay jutott az elődöntőbe. A harcos dél-amerikaiak és a taktikus hollandok is veretlenek még, viszont kérdés, meddig bírják még szuflával a kulcsemberek!?

Öt-öt mérkőzés van már a lábakban, meg persze előtte a végtelen hosszú klubszezon. Fáradtak a fiúk és persze sérültek is. Mindkét válogatottban akadnak maródiak, no meg a hosszú menetelés sárga lapokat is szül. Vagy ugye pirosat, mint Luis Suárez esetében, aki a Ghána elleni negyeddöntő 120. percében kénytelen volt kézzel menteni a gólvonalon, aminek persze kiállítás és tizenegyes lett a vége. Amit Asamoah Gyan kihagyott és Suárez a mennybe ment, nem csak az öltözőbe. Viszont Hollandia ellen nem léphet pályára, pedig ő igazán fontos láncszeme az uruguayi gépezetnek, három gólt lőtt és kegyetlen mezőnymunkát végez. Mellesleg az Ajaxban, tehát Hollandiában játszik, ő aztán jól ismeri az ellenfelet. Igaz, akivel legtöbbször szembe találhatná magát, Van der Wiellel, “besárgult”, akárcsak a középpálya észrevétlen, de nélkülözhetetlen motorja, Nigel de Jong. Előbbit a sokkal lassabb és a támadásokat kevésbé segítő Boulahrouz, utóbbit a hasonló paraméterekkel és tulajdonságokkal felvértezett De Zeeuw fogja helyettesíteni. Suárezt még nem tudni. Valószínűleg Tabárez mester a középpályát fogja megerősíteni, így nem Abreu kezd, hanem mondjuk Gargano. Forlán így visszamegy középcsatárnak.

De nem csak őket kell pótolni, hanem minden bizonnyal a sérült uru-kapitányt, az eddig szinte hibátlanul játszó Luganót, és a szintén eltiltott, talán még nála is jobban teljesítő szélső bekket, Fucilét is. Márpedig az égszínkékek eddig a masszív védelmükre építettek és a gyors, kombinatív kontrákra. A kiesett játékosok nélkül viszont… Godín felépült, talán visszatér a védelem tengelyébe, ám az sem zárható ki, hogy Scotti kap ismét szerepet. Fucile helyettese Martín Cáceres lehet, az előző idény a Juventusban lehúzó hátvéd alkalmas lehet Robben megfékezésére, igaz, ehhez segítség is kell.
Hollandia kerete erősebb, vagy hogy a közhellyel éljek, kispadja hosszabb. De Zeeuw pont azt és szinte ugyanolyan szinten tudja hozni, mint De Jong, itt nem lesz gondjuk. Hátul sem, mert Mathijsen felépült, Ooijer visszaülhet a padra, bár semmi gond sem volt a mutatott teljesítményével.

Nézzük az esélyeket: az Oranje minden meccsét megnyerte eddig, mégsem mondhatjuk, hogy lenyűgözte a világot. Okosan, taktikusan meg persze jó adag szerencsével hozta meccseit, kilenc gólt lőtt és hármat kapott. És megverte Brazíliát, a vb legesélyesebb válogatottját. Azok után viszont bárkit, pláne egy olyan dél-amerikai együttest, mely egészen biztos, hogy nem erősebb a selecaónál, noha messzebbre jutott. Hollandiát várom a döntőbe.

104 Uruguay – Hollandia

V – tippmix: 1,54

Labdarúgás – világbajnokság, elődöntő
fogadási határidő: kedd, 20.15

180 Tromsö – Ranheim

H – tippmix: 1,40

Labdarúgás – Norvég Kupa, nyolcaddöntő
fogadási határidő: szerda, 17.45

185 Viking Stavanger – Kongsvinger

H – tippmix: 1,43

Labdarúgás – Norvég Kupa, nyolcaddöntő
fogadási határidő: szerda, 17.45Hozzászólások
 • mirrmurr július 07. 08:01 (#1) | Válaszolok

  úgy látszik, hogy sznájder már csak ilyen megpattanós mákos gólt bír rúgni. de azt mindig.

  nem tudom. nekem a hollandok mindig szimpatikus csapat volt, de most valahogy nem tudok örülni a sikerüknek. és nem tudom, hogy miért.
  ennek ellenére a másik két gól szép volt. van broki valószínű a vb gólját lőtte.

  sajnálom uruguayt. nagyon lelkes kis csapat volt, és nagyon tiszta, szabálytalanságtól mentes focit játszottak. talán suarezzel másképpen lett volna. vagy mondjuk cavani nélkül. lehet egyből abreut kellett volna játszatni.

  akárki is jut be a másik ágról, neki fogok szurkolni.

 • timanid július 07. 12:20 (#2) | Válaszolok

  Támadó jellegű keretük miatt -jobb híján-kezdetektől az argentinoknak és a hollandusoknak szurkoltam, bár az argentinoknál (játékosmúltját elismerve)éreztem, hogy a kapitány a leggyengébb láncszem. bejött.
  A hollandok játéka tegnap csalódást okozott számomra is. Pesie, Vaart, nulla volt, Kuyt , Robben halvány. Szerintem Robben túl van értékelve. Hihetetlen, hogy valaki ezen a szinten ennyire “egylábas” legyen. Ha megiramodik (gyors!) a jobbszélen, a bekknek nem kell attól félnie, hogy jobban egyből beadja. (Tuti, hogy bal lábbal csinál minimum egy kört, igaz azt ügyesen és rendkívül gyorsan.) Ballal terelgeti a labdát úgy, hogy közben csak a bal lábával ér hozzá. Ha nem tudja kiszinészkedni a szabadrúgást, 16-20m körüli sávban elkezd befelé cselezni lövési lehetőségre várva. Aztán ha összejön a lehetőség, lövése kiváló. Tegnap fejelt egy gólt (nem szokott), de kétszer is jó helyzetben hibázott az említett egylábassága miatt. Egyszer az ötös sarkáról az égbe lőtte jobbal a labdát, egyszer pedig egy betörési kisérletnél a bal külsővel kényelmetlen helyzetből pörgetett, ahelyett, hogy a jobb lábával erőből rálőtte volna. Gondolom ezt nem csak én látom, hanem az egyre erősebb ellenfelei is. Összességében jó játékosnak tartom: gyors, robbenékony, kiváló bal lábbal, jó szinész, de elképesztően (idegesítően)gyenge a jobbja.

 • mirrmurr július 07. 13:22 (#3) | Válaszolok

  Robbenékony :)

 • timanid július 07. 17:29 (#4) | Válaszolok

  direkt volt, de nem az én “találmányom”…


Szólj hozzá Te is!