Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl05

Tippmix 27/2. hét – Bízzunk az NB II bajnokában!

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Az MTK vérlázító fölénnyel, tizennégy ponttal nyerte meg az NB II nyugati csoportját, de nem ezzel a teljesítménnyel érdemelte ki, hogy most szóba kerül a neve, hanem azzal, hogy a kék-fehérek a Magyar Kupa döntőjéig meneteltek, ahol a későbbi bajnok Debrecennel játszottak remek kis meccset. Tehát járt egy Európa-liga-kvóta.

A kiesés után nem engedtél szélnek az együttest – ez amúgy sem szokás emtékáéknál – és az azonnali visszajutást célozták meg. Meg is lett, az MTK hatalmas fölénnyel nyerte meg csoportját, szeptembertől tehát ismét a legjobbak között láthatjuk a 2008-as bajnokot. Garami Józsi bácsi és együttese azonban nem elégedett meg a visszajutással, a kupában is nyomulni kezdett. És nem óvatoskodott, a Pécset és a Videotont is kiütötte és miután eldőlt, hogy a Debrecen lesz az ellenfél a fináléban, nem volt kérdés, hogy ebből bizony nemzetközi szereplés lesz. A Loki ugyan tizenegyesekkel megnyerte az MK-t, a kék-fehérek viszont készülhetnek az Európa-ligára. Ahol az első(?) ellenfelük a szlovák Senica lesz, amellyel néhány hete felkészülési meccsen már találkoztak Kantáék. Ki is kaptak 3-2-re. 

Kiindulásnak nem rossz ez a meccs, de azért vegyük számításba, hogy az MTK egy másodosztályú bajnokságból jött, bizonyára lesz még jobb és erősebb az együttes. De a szlovák bajnokság 4. helyezettje mindenképp esélyesebb, a Senica otthon például tizenhét meccsen csak kétszer kapott ki. Nagyon stabil a védelme, 33 forduló alatt 23 gólt kapott. Emellett Garami szerint a középpályássoruk játékügyes, a két szélső sokat változtatja a helyét és gyors, míg a centerük nagyszerűen tartja meg a labdát, mert hatalmas termetű.
De a kékek is ügyesek, és Lázok személyében egy igen jó kis támadóval erősödtek. Igaz, Szekeres eligazolása komoly érvágás. A Zsidai, Kanta, Vukmir, Vass középpályás soron sok múlik, ott dőlhet el a mérkőzés.
Úgy érzem, mindkét csapatunk ikszelni fog, a Honvédban Albániában nem rossz a remi.

047 MTK Budapest – Senica

D – tippmix: 3,05

Labdarúgás – Európa-liga
fogadási határidő: csütörtök, 20:00
min. 3-as kötésben

049 Flamurtari Vlorë – Honvéd

D – tippmix: 3,10

Labdarúgás – Európa-liga
fogadási határidő: csütörtök, 20:15
min. 3-as kötésben

049 Cliftonville – Kalmar

V – tippmix: 1,35

Labdarúgás – Európa-liga
fogadási határidő: csütörtök, 20:30

(fotó: topliga.hu)
Szólj hozzá Te is!