Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl15

Tippmix 28/2 – a Vidi is megkezdi

 Tippmix-tippek 1 hozzászólás

Elek a balbekk pozícióban ragadt

Elek a balbekk pozícióban ragadt

A magyar bajnokságban második helyen végző Videotonnak csak a második fordulóban kellett bekapcsolódnia az Európa-ligában, így néhány nappal többet készülhetett, mint a Győr és a ZTE. Utóbbi ki is pottyant. Az alaposan megerősített fehérváriak a Mariborral kezdenek. Remélhetőleg nem ez lesz a végállomás.

Nem indult jól a nemzetközi szereplése a Videotonnak, Mezey György ezüstérmes gárdája ugyanis Győrben kénytelen fogadni a szlovén Maribort. A majdnem semleges pálya tehát biztosan nem kedvez a piros-kékeknek, ám legalább a jó magyar szokásokkal ellentétben nem kellett három hét alatt új csapatot építenie az edzőnek. Mindössze két poszton fog változni az alapcsapat az esti meccsen, Sebők kapust nem találták alkalmasnak komolyabb célok elérésére, vettek egy délszláv válogatott portást. A jobb szélső pedig Gosztonyi lesz, a Bariból érkező fiatal utánpótlás-válogatott a sérült Nagy Dániel helyén fog játszani. Rajtuk kívül Vasziljevics, Hidvégi, Vaskó, valamint két svéd, Mutumba és Djordjic érkezett. Az újpesti középpályás sérüléssel küszködik, a színesbőrű skandináv pedig felesége mellett maradt, aki veszélyeztetett terhes. Bár amúgy se nagyon játszana, mert fizikai lemaradása is van. Vaskó pedig csak a napokban érkezett, ő nem is lett nevezve.

De a tavaszi csapat együtt van, márpedig az igen erős, összeszokott és felettébb szervezett volt. A Maribor nehéz ellenfélnek ígérkezik, a hírek szerint kiválóan védekeznek a szlovének: egy 0-0-s Szuperkupa-meccsel hangoltak, a bajnok tehát nem talált a kapujukba. De a felkészülés során is több gólnélküli mérkőzést játszottak.

A Videoton is elbukta a Szuperkupát, 1-0-ra kikapott a bajnok Debrecentől, ettől függetlenül a góllövéssel jól állnak, Nikolics 18, Alves 15 gólt gurított az idényben. Vujovics sokáig sérült volt, de egyre jobb formába lendül, elképzelhető, hogy kiszorítja a kisebb nyavalyával kezelt Nikolicsot. Egy góllal talán jobb lesz a Vidi.

065 Videoton – NK Maribor

H – tippmix: 1,79

Labdarúgás – EL-selejtező, 2. forduló, 1. mérk., Győr
fogadási határidő: csütörtök, 20.15

043 Stabaek – Dnyepr Mogiljev (BLR)

H – tippmix: 1,36

Labdarúgás – EL-selejtező, 2. forduló, 1. mérk.
fogadási határidő: csütörtök, 18.45

049 Cercle Bruges – Turku PS

H – tippmix: 1,45

Labdarúgás – EL-selejtező, 2. forduló, 1. mérk.
fogadási határidő: csütörtök, 19.30Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!