Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
júl22

Tippmix 29/2 – Lehet-e győzelem nélkül tornát nyerni?

 Tippmix-tippek 1 hozzászólás

tizenegyesekkel Paraguay nyerne

tizenegyesekkel Paraguay nyerne

Amennyiben nem születik döntés a Copa América döntőjének rendes játékidejében és Paraguay valamilyen úton-módon legyűri a kétszeres világbajnok Uruguayt, talán a labdarúgás történetében először fordulna elő, hogy győztes mérkőzés nélkül nyerjen meg egy válogatott egy tornát. Példa nélkül.

Tulajdonképpen papírforma eredmény, hogy Uruguay és Paraguay játssza a Copa América döntőjét, a tavalyi világbajnokságon ez a két együttes szerepelt a legjobban, az égszínkék dresszesek egészen az elődöntőig jutottak, az Albirroja pedig a későbbi világbajnoktól kapott ki 1-0-ra a negyeddöntőben. A spanyolok csak a 83. percben tudták begyömöszölni a győztes találatot.

A stabilitás azóta mit sem változott, Paraguay veretlenül menetelt el a kontinenstorna döntőjéig. Na jó, a menetelés erős túlzás, inkább a vergődött szóhoz áll közelebb a történet – az öt összecsapásából egyet sem nyert meg Gerardo Martino alakulata! Akkor meg mit keresnek itt? Kiválóan lövik a tizenegyeseket. A negyeddöntőben Brazíliát búcsúztatták szétlövéssel, az elődöntőben pedig Venezuelánál lőtték jobban a tizenegyeseket. Egyik meccsen sem kaptak gólt, de ezt jórészt Fortuna istenasszonynak köszönhetik, mindkét válogatott jobban játszott náluk. A hősies védekezésről árulkodik az is, hogy egyik párharcot sem sikerült tizenegy emberrel befejezni. A selecao ellen Alcáraznak, Venezuela ellen pedig Santanának kellett idő előtt az öltözőbe távoznia. Utóbbi ki is hagyja a döntőt.

Uruguay szintén veretlen még, csakhogy a vébé negyedik az öt meccséből kettőt megnyert. Úgy rendesen, kilencven perc alatt. Először még a csoportban a tartalékos Mexikót, majd az elődöntőben 2-0-ra Perut. Ezeken a találkozókon nem kapott gólt Muslera, de a hazai argentinok ellen is csak egyet, pedig 120 percig gyűrték egymást. Ott mázlijuk is volt, Peru ellen viszont egyértelmű volt a fölény. Uruguay egyre jobban játszik, Suárez két gólt lőtt az elődöntőben, de párja, Forlán is csipkedi magát, így annyira nem is hiányzik a harmadik gólgép, a sérült Cavani. Diego Pérez eltiltása lejárt, Godín viszont még nem épült fel.
Legutóbb 2009-ben játszott egymással a két ősi rivális, akkor 2-0-ra Uruguay nyert és azóta csak egy-két helyen változtak a keretek. Ha nem lesz ismét oltári nagy mákja Paraguaynak, akkor Diego Forlán emelheti a magasba a trófeát.

251 Uruguay – Paraguay

H – tippmix: 1,95

Labdarúgás – Copa América, döntő, Argentína
fogadási határidő: vasárnap, 20:45

147 GIF Sundsvall – Öster

H – tippmix: 1,61

Labdarúgás – svéd Superettan
fogadási határidő: szombat, 15:45

234 Haugesund – Sogndal

H – tippmix: 1,55

Labdarúgás – Tippeligaen
fogadási határidő: vasárnap, 17:45Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!