Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
aug05

Tippmix 31/2 – a presztízs a legnagyobb tét

 Tippmix-tippek 1 hozzászólás

A Porto és Benfica Szuperkupa-meccse elsősorban a presztízsről szól

A Porto és Benfica Szuperkupa-meccse elsősorban a presztízsről szól

Öt év után ült fel újra a portugál trónra a Benfica, 2005 és 2010 között minden bajnokságot a Porto nyert. A kék-fehérek most csak a harmadik helyen végeztek, de azért a Kupát megszerezték. Portugál Szuperkupa-meccs lesz a hétvégén és igen jól fizet. Csak találjuk el.

A Portugál Kupával vigasztalódott az FC Porto az előző idényben, de gyanítom, ettől még nem voltak elégedettek a szerepléssel a vezetők és a szurkolók, mert a bajnoki bronzérem komoly csalódás. A kék-fehéreket a Benficán kívül a Sporting Braga is megelőzte, amit nehéz lehetett feldolgozni az elmúlt négy év bajnokának. El is kezdték szórni a pénzt a nyáron, 23 millió eurót adtak ki eddig, érkezett Joao Moutinho, három fiatal brazil, Walter, Soares és Souza, valamint  a fiatal argentin szélső, James Rodríguez. Mivel Bruno Alvest közel húsz millióért adták el a Zenitnek, volt miből fedezni.
A Benfica 2005 után lett ismét bajnok, talán mondhatom, hogy váratlanul. Roppant erős kerete volt, de az elmúlt évek alapján ez még semmit sem jelentett. Most viszont kijött a lépés néhány olyan játékosnak, akit korábban már leírtak: Aimar és Saviola is jó idényt futott, Cardozo 26 góllal gólkirály lett, Di María és Ramires pedig végképp befutott, a védelem pedig Luisaóval, Fábio Coentrãóval és David Luizzal az élen kiemelkedően teljesített. Az említett Di María és Ramires páros el is kelt az elmúlt napokban, több mint 40 millió eurót kaszált érte a lisszaboni gárda. Mivel az érkezési oldalon – egyelőre – csak fiatalok szerepelnek (Gaitán, Jiménez, Jara, Rodrigo), jelen állás szerint gyengült a vörös mezes együttes. Az Aston Villát ennek ellenére 4-1-re leverték, de a Tottenhamtől már kikaptak. A Porto a PSG-től kapott ki 1-0-ra.

Egymás ellen mindkét felállásban a hazai csapaté lett a három pont a bajnokságban, most viszont semleges helyszínen ugrik egymásnak a két régi ellenfél.  Nagy tétje azért nincs a mérkőzésnek, ám ez a két gárda minden körülmények között kőkeményen egymásnak ugrik. Szerintem nem bírnak egymással.

188 FC Porto – Benfica

D – tippmix: 3,20

Labdarúgás – Portugál Szuperkupa, Aveiro
fogadási határidő: szombat, 21.30

143 Sandefjord – Rosenborg

V – tippmix: 1,40

Labdarúgás – norvég bajnokság
fogadási határidő: szombat, 16.45Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!