Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
szept06

Tippmix 36/1 – az idei első diadalra várva

 Tippmix-tippek 3 hozzászólás

Moldova ellen meglehet az első idei győzelem

Moldova ellen meglehet az első idei győzelem

Svédországban az történt, ami a korábban években szinte mindig. Biztató magyar teljesítmény után egy elég egyértelmű vereség. A stockholmi volt zsinórban a negyedik veresége  a magyar válogatottnak, október óta, tehát majd’ egy éve nem nyert meccset. Talán kedden…

Egervári Sándor első tétmeccse a felnőttek kispadján vereséggel zárult, de nagyon kevesen lehettek azok, akik lelkük mélyén őszintén hittek abban, hogy három pontot szerzünk Svédországban. Nem vagyunk elég jók ehhez. Meg ugye most ismét ugyanaz a rizsa, mint minden edzőváltás után: türelem, új csapat épül, jó úton járunk, kell egy kis idő, amíg összeérik, összeáll a gárda. Nos, véleményem szerint ez most gyenge duma, mert Erwin Koeman szinte teljesen ugyanezzel a kerettel dolgozott, ezek a srácok jól ismerik egymást, egy-két új arc beépítése meg ezen a szinten nem okozhat gondot. Azért, mert Lipták korábban nem játszott még együtt Juhásszal nem kell feltétlenül olyan fejes gólt kapni, mint a Rasundában. Meg, hogy még nincs igazi vezér… Miért nincs? Mikor és mitől lesz? Ott van Gera, ott van Juhász, ott van Huszti. Mást nehéz lesz előkapni, aki vezérré válhat. Ennyit tudunk és kész, nincs ezzel gond.
Ettől még lehetünk harmadikok a csoportban, Finnország és Moldova megelőzhető. Utóbbi 2-0-ra verte északi rokonainkat, a megfigyelőnk, Csábi József szerint felettébb jó, technikás játékkal, igaz emberelőnyben. Megjegyzem, 2007-ben minket is eltapostak, 3-0-ra kikaptunk kint. Itthon viszont 2-0-ra mi nyertünk, most is kötelező lenne a három pont megszerzése. Idén még nem játszott idegenben Moldova, így nehéz véleményt formálni a teljesítményéről, otthon Kazahsztánt legyőzte, Grúziával remizett.

Denis Calincov és Denis Zmeu nem tarthatott a csapattal Pestre, de nem hiszem, hogy ez segít a tippelésben. Egyetlen moldovai labdarúgó sem ismert, de azért akad néhány légiósuk. Nálunk mindenki egészséges, mégis lesz változás a csapatban, Egervári támadóbb csapatot szeretne pályára küldeni. Talán kezdő lesz Priskin is Rudolf mellett, de nem kizárt, hogy a középpálya lesz kicsit támadóbb és Huszti és/vagy Hajnal az első perctől játszani fog. Gyanús, hogy Lázár helyett visszakerül Szélesi a csapatba, a fehérvári jobb bekk, nem okozott ugyan csalódást, de érezhető volt rajta a megilletődöttség.

Statisztikailag nehéz alátámasztani a győzelmünket, meg egyébként is. Egyszerűen csak nyernünk kell és nem létezik, hogy nem vagyunk jobbak Moldovánál.

131 Magyarország – Moldova

H – tippmix: 1,50

Labdarúgás – Eb-selejtező, E-csoport
fogadási határidő: kedd, 20.15

106 Törökország – Belgium

H – tippmix: 1,55

Labdarúgás – Eb-selejtező, A-csoport
fogadási határidő: kedd, 19.45

127 Szerbia – Szlovénia

H – tippmix: 1,55

Labdarúgás – Eb-selejtező, C-csoport
fogadási határidő: kedd, 20.15Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!