Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
szept11

Tippmix 37/1. hét – Megcsípjük az öntelt hollandokat?!

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Figyelem, nem biztos, hogy szakmailag tökéletesen megalapozott tipp következik! Hollandia érkezik ismét Pestre, ám nem az Európa-bajnokság előtti erőtől duzzadó, hanem az Eb-n csúnyán megbukott, de továbbra sem önbizalom híján lévő oranje jön. Egy iksz?

Louis van Gaal kezébe került ismét a karmesteri pálca, a nem a szerénységről, tiszteletről és alázatról híres szakember pedig új alapokra kívánja helyezni Hollandia válogatottját. Ez végül is sikeresen indult, hiszen 2–0-ra legyőzték Törökországot, a bökkenő csak az, hogy a narancsmezesek egy szót sem szólhattak volna, ha kapnak egy ötöst. Már az első félidőben. Van Gaal főleg a védelmet fiatalította és frissítette, nem túl jó érzékkel. A két szélen Daryl Janmaat és Jetro Willems pocsékul játszott. Igaz, utóbbi nem az egykori Ajax- és Barca-tréner találmánya, őt már Van Marwijk is kivitte az Eb-re és játszatta is. Jetro a torna legfiatalabb játékosa volt, minden ezzel járó kilengéssel. Ami viszont szakmai hibának tűnik, hogy a legfontosabb pozíciókba is zöldfülűeket állított, a védelem tengelyébe Rolando Martins Indit, előtte pedig Jordy Clasie szűrt. Sok hibával. Be lehet, sőt be kell építeni fiatalokat, de talán nem ennyit és nem egyszerre és nem a tengelyben. Így aztán hiába volt a pályán Heitinga, Sneijder, Robben és Van Persie is, a balansz nem volt meg. 

Ez nekünk remek lenne, csak mivel a törökök ellen előjöttek a betegségek, aligha fogja Van Gaal ugyanazt a csapatot pályára küldeni ellenünk is. Mathijsen, Vlaar vagy épp Emanuelson bekerülhet, akárcsak a szintén fiatal Van Rhijn. Plusz kicsit összerázza a brigádot a mester. Ennek ellenére ez az Eb-n megtépázott holland válogatott most megcsíphető lehetne, főleg, hogy az egyéniben induló Robben még mindig ott figyel XS-es mezében. Remek játékos, szó se róla, csak épp önző. Akire nagyon kell figyelni az Sneijder és Van Persie.
Nálunk is akad hiányzó, Varga betegségből épülget, Vadócznak most lett csapata, Rudolfnak még nincs, Pintér megsérült és Gera is kapott a lábára Andorrán. Mondjuk ott mindenki. Eleknek meccshiánya van, így Korcsmár volt a szűrő, de ő bekknek hasznosabb, főleg mert Lipták továbbra sem bizonyítja, hogy válogatott szintű játékos. Kedden biztosan két védekező középpályással kezdünk, csak épp alig van annyi ép spíler a posztra.
Én bevállalnám az X-et, legutóbb remekül játszottunk Hollandiában (3–5).

111 Magyarország – Hollandia

D – tippmix: 3,45

Labdarúgás – vb-selejtező
fogadási határidő: kedd, 20:15

104 Ausztria – Németország

V – tippmix: 1,34

Labdarúgás – vb-selejtező
fogadási határidő: kedd, 20:15
Szólj hozzá Te is!