Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
okt07

Tippmix 40/2 – Go Suomessa!

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Ibra megfogása kulcskérdés lesz

Ibra megfogása kulcskérdés lesz

Kedden Budapesten sorsdöntőnek tűnő mérkőzést vív a magyar labdarúgó-válogatott Finnország ellen, ám hogy ténylegesen az lesz-e, az a pénteki finn-svéd szomszéd presztízs-meccsen múlik. Ha északi rokonaink nem kapnak ki, felbolydul az ország. Mindkettő.

A következő a helyzet az Európa-bajnokság selejtezőjének E-csoportjában, röviden: amennyiben péntek este Svédország legyőzi a finn válogatottat, a második helyen végez, mivel az egymás elleni párharcban jobbak nálunk, mi meg már csak három pontot szerezhetünk. Ők még hatot. Ha remiznek, akkor él a reményünk, de ebben az esetben is szükségünk van Hollandiára.

“Szakértő kollégám” véleménye szerint Finnország ma 8-0-ra legyőzi ősi ellenségét ellenfelét. (Majd utána minket 19-0-ra gyaláznak…) Ezzel azért némiképp ütközik az én álláspontom, mely szerint a svéd válogatott jó szokásához híven begyűri a kistestvért. Tisztában vagyok vele, hogy ezzel a tippel egyrészt nem szerzek híveket, másrészt – főleg, ha bejön – egy mozdulattal kúrom szét több tízezer ember kedd esti szórakozását. Azonban többször is leírtam már, az üzletbe nem szabad érzelmeket keverni. Márpedig itt most fogadásról, pénzről beszélünk.

A svédek nyár elején, Stockholmban hatalmas izgalmak közepette 5-0-ra legyőzték a finn nemzeti társaságot. Ez akár jelenthetne is valamit, hisz nem volt oly’ rég az ütközet. De a kép azóta kissé árnyaltabb lett: a háromkoronások ugyanis kikaptak itt, nálunk, Finnország viszont Lettországot és Moldovát is lenyomta, a hollandok ellen meg úgy ahogy pariban volt (0-2, emberhátrányban). A kiállított Hetemaj természetesen nem lehet ott a rangadón, a Chievo középpályása pedig kulcsembere a Paatelainen-csapatnak. Ha már itt tartunk, úgy fest, a svéd nevű fedezett, Sjölund pedig sérülés miatt szorulhat a lelátóra.
Sajnos a svédek pesti vereségének lehet egy másik megvilágítása is – még egyszer nem játszik ilyen impotensen a sárga-kék együttes. Pláne amikor ekkora a tét. Ellenünk főleg a balhátvéd poszton voltak harmatosak, Oscar Wendt nem is kapott meghívót, ám meglepetésre Safari sem, aki a helyettese lehetett volna. Hamrén kapitány szerint Olsson megoldja a feladatot, nekem vannak kétségeim, hogy az eredetileg középhátvéd óriás megfogja a mozgékony finn szélsőket. A szövetségi kapitány szerint inkább a jobb oldal lyukasabb. Vagyis gyakorlatilag mindkét szélen verhető a svéd gárda.

A finnek mellett szólhat még, hogy a nyárihoz képest sokat változott a keret, kevésbé statikus már az együttes és a mester változtatott a szerkezeten is, a gyors szélsőjátékra épít. A válogatottunk megfigyelője, Bognár György szerint lényegesen ütősebb a mostani finn együttes, mint a négy hónappal ezelőtti. És a legújabb történet, ami a finnek malmára hajthatná a vizet, hogy a svédek egyetlen világklasszisa, Ibrahimovic – aki júniusban gyakorlatilag egyedül verte meg őket – kiégett. Vagy legalábbis közel van a kiégéshez, komoly motivációs gondokkal küszködik. Ezt ő mondta, amit illik fenntartással kezelni. Például azért, mert a Plzen ellen gól-gólpassz kombóval tért vissza.

A legutóbbi három egymás elleni meccsükön gólt sem lőttek a finnek, és úgy viszonylag nehéz nyerni. Igaz, nekünk a remi is megfelelne. Legutóbb tíz évre nyertek a finnek, aki állítólag nagyon elszántak. Én maradok a 2-esnél, de remélem, a kolléga este az orrom alá dörgöli, hogy melléfogtam…

093 Finnország – Svédország

V – tippmix: 1,52

Labdarúgás – Eb-selejtező
fogadási határidő: péntek, 18:00

111 Cipus – Dánia

V – tippmix: 1,41

Labdarúgás – Eb-selejtező
fogadási határidő: péntek, 20:15

117 Wales – Svájc

V – tippmix: 1,73

Labdarúgás – Eb-selejtező
fogadási határidő: péntek, 20:30
Szólj hozzá Te is!