Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
okt16

Tippmix 42/1. hét – Törökverés?! Nem most

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Juhász nem játszhat

Juhász nem játszhat

Nyertünk Észtországban, a törökök meg otthon kaptak ki Romániától, a letargia hurráoptimizmussá hízott, már mindenki arról beszél, hogy végre – 22 év után – ismét legyőzzük a félholdasokat. Nagyszerű eredmény lenne, de valljuk be, a döntetlen reálisabb. De még a 2-es is.

Bebizonyosodott az, amit sejtettünk, jobbak vagyunk az Eb-re majdnem kijutó Észtországnál, meg még néhány dolog igazolódott: Lipták nélkül kevesebbet hibázik a védelem, Laczkó és Elek nem megoldás balbekkben, Kádár nem élt vissza a bizalommal. Varga kiválóan megoldja a jobboldali védekezést, noha rá nagy szükség lenne középen is. Mondjuk Hajnal mellett, aki kicsit hátrébb rendelve sokkal jobban tudja mozgatni a csapatot. Ha Szalai belövi az egyik ziccerét, vagy Koltai eltalálja a kaput négy méterről, akkor nem kellett volna aggódnunk a végén és imába foglalnunk Bogdán Ádám nevét, amikor élete egyik legnagyobb védését mutatta be Oper közeli lövésénél. 

Törökország ellen nem játszhat sárga lapok miatt Juhász és Dzsudzsák. Előbbi a védelem vezére, ő nagyon fog hiányozni, a Dinamo Moszkva szélsője viszont abszolút átlagos a válogatottban, az elmúlt években egy ujjunkon meg tudjuk számolni, hány jó meccse volt. Ő csak azért fog hiányozni, mert Halmosi sérült, Stieber nincs játékban (és keretben), Huszti meg ugye összeveszett mindenkivel. Ha ez nem történt volna meg, egyértelműen a Hannover balszélsőjének kellene játszania. Juhász helyén talán a Tallinnban szűrőt játszó Korcsmár játszik majd, Dzsudzsák posztján meg talán Koltai és akkor a jobb oldalon a felépülő Koman szerepel. Vagy húz egy merészet Egervári és beveti a villámléptű Gyurcsót. Egyik sem tűnik rossz megoldásnak. Pláne, hogy Koltai remekül lő, befelé cselezve veszélyes lehet.

Legutóbb 1990-ben tudtuk legyőzni a törököket, akkor Kovács Kálmán, Kozma és Kiprich góljaival már a 8. percben 3-0-ra vezettünk, végül 4-1-re nyertünk. Azóta négy Eb-selejtezőt játszott egymással a két válogatott, három török győzelem és egy iksz a mérleg. Az utolsó három meccsen gólt sem lőttünk. Emréék az említett Románia elleni vereség (0-1) előtt 3-0-ra verték az észteken, valamint 2-0-ra kikaptak Hollandiában. Nem lesz könnyű Pesten sem, mert egyik legjobbjuk, Arda Turan lesérült, de Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Selcuk Inan és Burak Yilmaz is hiányzik majd. Mindannyian kezdők lennének. Velük kikapna Magyarország, nélkülük jó lehet egy pontra.

114 Magyarország – Törökország

D – tippmix: 3.15

Labdarúgás – vb-selejtező
fogadási határidő: kedd, 20:15

130 Belgium – Skócia

H – tippmix: 1.32

Labdarúgás – vb-selejtező
fogadási határidő: kedd, 20:30

147 Spanyolország – Franciaország

H – tippmix: 1.45

Labdarúgás – vb-selejtező
fogadási határidő: kedd, 20:45

Katt további oddsokért!
Szólj hozzá Te is!