Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
nov13

Tippmix 46/1. hét – Ízlik-e majd az északi virtus?

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

A magyar labdarúgó-válogatott idei utolsó összetartása és mérkőzése következik, szerencsé(nk)re nem egy sétagaloppos Benin elleni találkozót választottak a szövetségben, hanem az egyre inkább ismét markáns és eredményes játékot produkáló norvégokat. Kőkemény csata várható, sok hiányzóval és fiatalokkal.

Magyarország két vb-selejtezős siker után Norvégia ellen zárja az évet. Észtország és Törökország szétcsapása az FIFA aktuális világranglistáján is meglett a nyoma, Egervári válogatottja 19 pozíciót ugorva a 30. helyen áll. A magyar csapat legjobb eredménye eddig a 27. helyezés volt, szóval akár még ott is lehetnénk a világbajnokságon. Mostani ellenfelünk a 26., tehát jobban áll, és elég szép eredményeket is tud felmutatni a megújuló viking brigád: a vb-selejtezős csoportjában Svájc mögött a második helyen áll, úgy, hogy Bernben 1–1-et játszott. Legutóbb Cipruson nyertek 3–1-re Hangelandék. 

Megijedni azért nem kell, Egil Olsen kapitány jó néhány fiatalt elhozott Budapestre, ám azért nem árt tudni, hogy az U21-es válogatott kijutott az Eb-re, Franciaországnak rúgtak ötöt otthon! Abból a csapatból hatan is ott vannak a keretben – Magnus Wolff Eikrem, Markus Henriksen, Valon Berisha, Havard Nordveit, Joshua King és Vegard Eggen Hedenstad. Persze a tapasztalt játékosok sem maradtak otthon, Hangeland, Riise, Elyounoussi, Braaten, Abdellaoue és Forren is ott van a csapatban. Jók, kár is lenne tagadni, ráadásul bivalyerősek fizikailag, rengeteget futnak és persze masszívan védekeznek. Izlandon ugyan meglepetésre kikaptak, de Svájcban és Cipruson is egy-egy gólt kaptak, amiből egy és három pont lett.

Mi sem vagyunk rosszak, sőt, Törökország 3–1-es elpicsázása világraszóló eredmény. Abból a keretből hiányozni fog sérülés miatt Gera, Szakály, Gyurcsó, és Lipták, Mészáros játéka pedig kérdéses. Laczkó pedig hosszabb ideje sérült, Rudolf pedig most kezdett újra meccseket játszani. Így utólag a szombathelyi Guzmicsnak postáztak sürgősségi behívót.
A védelem tengelyében tehát minden bizonnyal az Anderlechtben nem játszó Juhász és Korcsmár szerepel, a többi poszt kérdéses, mert Egervári meglepetésekről beszélt. Mindenesetre Dzsudzsák, Koman, Hajnal, Szalai, Szabics, Elek, Vanczák, és Varga is játékra kész. Maximum Pátkai és Koltai vagy Halmosi bevetése lehet meglepő. Vagy esetleg az, ha Németh Krisztián lesz a balbekk.

Azt gondolom, hogy – akárcsak a törököknél – nem vagyunk jobbak Norvégiánál, sőt, a legutóbbi két találkozás rémálomba fulladt, 2006-ban és 2007-ben is négy gólt kaptunk és összesen egyet rúgtunk (1–4, 0–4). Emellett a tétnélküliség, de főleg az év vége ritkán szokott magyar gálát hozni, így én megjelölöm az X-et. Ki tart velem?

195 Magyarország – Norvégia

D – tippmix: 3.15

Labdarúgás – válogatott mérkőzés
fogadási határidő: szerda, 20:15

185 (1-0) Szaúd-Arábia – Argentína

V – tippmix: 1.51

Labdarúgás – válogatott mérkőzés
fogadási határidő: szerda, 17:45

215 (1-0) Panama – Spanyolország

V – tippmix: 1.49

Labdarúgás – válogatott mérkőzés
fogadási határidő: szerda, 22:15
Szólj hozzá Te is!