Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
nov30

Tippmix 48/1 – Üres kézzel távozik a svéd bajnok

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Megbukott az El-ben a Malmö

Megbukott az El-ben a Malmö

Hiába verekedte át magát a Rangersszön, majd verte meg a Dinamo Zagrebet is, a svéd bajnok üres kézzel, két szék közé beesve kullog el téli pihenőjére. A BL-ben még virgonckodott, az Európa-ligára viszont már nem maradt ereje a Malmőnek. Pont nélkül marad!?

Már az is meglepetés volt, hogy a malmői FF meg tudta nyerni a svéd Allsvenskant, bár ott minden évben más csapat végez az élen. Hat év után lett ismét aranyérmes a Malmö, az idei győztes Helsingborgot előzte meg. Jött a Bajnokok Ligája, ahol a selejtezőben a feröeri bajnok után kiütötte a skót Rangerst! Hatalmas meglepetés volt, ám mégsem sikerült a csoportkörbe jutni, mert a Dinamo Zagreb már túl nagy falatnak bizonyult (1-4, 2-0). De így átcsúsztak a másik sorozatba, az El-ben viszont már teljesen súlytalanok lettek a világoskékek.

A csoportkörbe került automatikusan a Malmö, de onnan már sehová sem jut, ugyanis mind a négy meccsén kikapott – a Metaliszt oda-vissza nagyon elverte, az AZ, Alkmaarban rúgott négyet, az Austria Wien a Swedbank Stadionból vitte el a három pontot. Nulla pont, négy rúgott, 13 kapott gól. Kiesés. De ez csak az egyik rossz, ugyanis hiába adták fel az El-t, a kiváló bajnoki hajrá (6-1-0) ellenére negyedik helyen zártak Rikard Norling fiai. Jövőre tehát nem járulnak Európa színe elé.
Szerdán meg a továbbjutásra hajtó, a holland bajnoki tabella élén álló, 18 mérkőzés óta – idegenben nyolc – veretlen AZ Alkmaart fogadja. A két svéd válogatottal, Rasmus Elmmel és Pontus Wernbloommal felálló gárda második helyen áll és még veretlen. Alkmaarban ugye 4-1-re nyertek a hollandok, csak egy büntetővel tudott szépíteni a Malmö. Mivel a mostani meccs csak az AZ-nek fontos, és még – a két sérült válogatott hiányzó, Moisander és Martens ellenére – jobbak is, meg lehet lépni a V-t.

172 FF Malmö – AZ Alkmaar

V – tippmix: 1,60

Labdarúgás – Európa-liga
fogadási határidő: szerda, 18:45

196 Metaliszt Harkiv – Austria Wien

H – tippmix: 1,61

Labdarúgás – Európa-liga
fogadási határidő: szerda, 18:45

196 Tottenham Hotspur – PAOK Szaloniki

H – tippmix: 1,44

Labdarúgás – Európa-liga
fogadási határidő: szerda, 20:50
Szólj hozzá Te is!