Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
jan29

Tippmix 5/1. hét – Madridban az év első el Clásicója

 Tippmix-tippek Nincs hozzászólás

Viszonylag unalmas már az évi hat–nyolc el Clásico, főleg, hogy Spanyolországban a többi Barca- és Real-meccs eléggé lefutott. Főleg előbbi. 2013 első klasszikusát Madridban rendezik, a Spanyol Kupa keretein belül. Itt Mourinho és CéRonaldo, ott Messi és…nincs Vilanova.

Tavaly hat darab el Clásicót rendeztek, ami valljuk be, akármennyire is zseniális csapatokról van szó, a kelleténél több. Jóval több. Oda a varázs, a vágy, hogy lássuk a meccset. Már most, január végén itt az év első Real-Barcája, a kupában összeakadtak az elődöntőben. Az első meccset a Bernabeuban rendezik, és ami a Real Madridnak hatványozottan fontos, mivel a bajnokságban már nincs esélyük. Minden a BL-re feltenni pedig rizikós. 

Mégis úgy gondolom, most a Barcelona tényleg esélyesebb, a tavalyi madridi bajnoki cím után most Xaviék egy szinttel feljebb tudtak lépni. A Madrid hét meccs óta veretlen, igen jó passzban van, miközben a Barca csúcsot csúcsra halmoz. De elveszítette bajnoki veretlenségét (Sociedad 2–3). Ám miután a kupában 4–2-re nyert Málagában, otthon csúnyán lerendezte az Osasunát (5–1). A bajnokságban felhalmozott tizenöt pontos előny pedig nem a véletlen műve, és nem csak a Real botladozásának köszönhető: 19–1–1-es Vilanova csapatának mérlege!

Apropó, Vilanova. A Barcelona halk szavú mesterét daganattal műtötték decemberben, most pedig kezelésen tartózkodik New Yorkban, nélküle nyert a csapat az Osasuna ellen. És a Bernabeuban is Jordi Roura irányítja a gárdát. De nem lehet észrevenni a különbséget, ahogy Guardiola távozása sem okozott törést. Egyébként a tréneren kívül nincs hiányzója a katalánoknak, miközben a Real Pepe, Iker Casillas és Sergio Ramos nélkül próbálja megállítani a Barca-rohamokat. Szerintem sikertelenül.

Októberben 2–2-es döntetlen játszottak Barcelonában.

185 PSV–Feyenoord

H – tippmix: 1.52

Labdarúgás – Holland Kupa
fogadási határidő: szerda, 20:30

187 Anderlecht–Genk

H – tippmix: 1.52

Labdarúgás – Belga Kupa
fogadási határidő: szerda, 19:45

223 Real Madrid–Barcelona

V – tippmix: 2.25

Labdarúgás – Copa del Rey
fogadási határidő: szerda, 20:45
Szólj hozzá Te is!