Bejelentkezés
Elfelejtett jelszó Regisztrálok
feb27

Tippmix 9/1. hét – Elmúlt-e a müncheni Dortmund-átok?

 Tippmix-tippek 1 hozzászólás

Az előző hét Bayern München–Dortmund ütközetből egyetlen egyet tudtak megnyerni a bajorok, az is egy Szuperkupa-mérkőzés volt. Mondhatnánk, hogy valami átok ül a Münchenen, de az is lehet, hogy csak simán ennyire jó a Dortmund. Német csúcs a kupában.

Augusztusban 2–1-re nyerni tudott a Bayern München a nagy rivális Dortmund ellen, ám a következő bajor sikerhez 2009-ig kell visszalapoznunk. Három évet kellett várni, hogy a német csúcsklub le tudja nyomni az utánpótlásra, a fiatalokra és a modern focira épülő sárga-feketéket. Ám ez a győzelem is csak a legkevésbé értékes, érdekes meccsen, a Szuperkupán jött össze, a decemberi bajnokin, München már megint nem tudtak győzni Ribéryék, 1–1 lett végeredmény. Ezeken kívül még két meccset játszottak tavaly a felek, mindkétszer Dortmundban és mindkét alkalommal a Borussia nyert (5–2, 1–0).

2011-ben kétszer is nyerni tudott az Allianz Arénában Jürgen Klopp legénysége, tavaly viszont ez már nem sikerült. A Bayern idén jobban fut, a bajnokságban tetemes előnyre tett szert és a BL-ben is villog (gyakorlatilag továbbment az Arsenal ellenében). Mivel erre a két sorozatba most nem kell annyira élesen fókuszálnia, talán nem a teljes B sort küldi pályára Heynckes mester.

Mellesleg nyolc tétmeccset nyert zsinórban a Bayern, idén még százszázalékos. Az előző két hazai meccsén tíz gólt lőtt. Ezzel szemben a Dortmund az utóbbi négy meccséből csak egyet nyert meg. Most a München egyértelműen jobb csapat, és ugyan a Dortmundnak nagyon megy a bőrnadrágosok ellen, most hazai győzelemre voksolok. Eltiltás miatt Ribéry biztosan nem játszik este.

211 Bayern München–Borussia Dortmund

H – tippmix: 1.67

Labdarúgás – Német Kupa, negyeddöntő
fogadási határidő: szerda, 20:15

193 Paris SG–Marseille

H – tippmix: 1.55

Labdarúgás – Francia Kupa, nyolcaddöntő
fogadási határidő: szerda, 20:30

226 Middlesbrough–Chelsea

V – tippmix: 1.40

Labdarúgás – FA-kupa, nyolcaddöntő
fogadási határidő: szerda, 20:30Hozzászólások

Szólj hozzá Te is!